Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Libra’nın kurucusu David Marcus’tan çarpıcı açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Libra’nın kurucusu ve Facebook’un Calibra projesinin lideri olan David Marcus, Libra’nın ulusların parasal egemenliği nasıl etkilemeyeceği hakkında bir Twitter yazısı yazdı. Libra bu yılın Haziran ayında Facebook tarafından açıklanan dijital para birimidir ve dünyadaki belli başlı düzenleyici kurumların incelemeleriyle karşı karşıya.

David Marcus: “Libra, ulusların egemenliğini tehdit etmez!”

Yakın zamanda Twitter’da yayınlanan bir makalede David Marcus, Libra söz konusu olduğunda ulusların egemenliğini nasıl tehdit etmeyeceğini açıkladı. Son birkaç ay boyunca, birçok düzenleyici Libra’nın diğer şeylerin yanı sıra ülkelerin para politikalarını etkileyeceğini öne sürdü. Bay Marcus’a göre, Libra daha iyi bir ödeme ağı ve mevcut para birimleri üzerinde çalışacak bir sistem olacak. Bu dijital varlığın temel hedeflerinden biri, tüm dünyadaki tüketicilere anlamlı bir değer sunmak.

Kripto para biriminin “güçlü para birimleri” sepetiyle 1:1 oranında desteklenmesi bekleniyor. Bunlardan bazıları arasında Euro (EUR), Sterlin (GBP), Singapur doları (SGD), ABD doları ve Japonlar yeni (JPY) yer alıyor. Libra nihayetinde, varlık sepetine yeni para birimleri ekleyebilir. Bu konuda David Marcus şöyle dedi:

Öyle ki, kesinlikle egemen Milletler eyaleti olarak kalacak yeni bir para oluşturma niyetimiz yok. Ayrıca Libra Birliği formunun 1:1’lik tam destek taahhüdünden sapmaktan kaçınmasını engelleyen güçlü düzenleyici gözetiminin de arzu edildiğine inanıyoruz.

David Marcus: “Libra düzenlenmeli.”

Böylece Marcus, şirketin gelecekteki kararlarını nihayetinde 1:1 destek taahhüdünden uzaklaşmamaya zorlamak için Libra’nın düzenlenmesinin gerekli olduğunu iddia ediyor. Buna ek olarak, Marcus dünyanın dört bir yanındaki Merkez bankalarıyla etkileşime devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Libra ile ilgili tüm endişelerin şirket tarafından ele alındığından emin olmak için düzenleyiciler ve milletvekilleriyle Libra ile konuşmaya ve tartışmaya devam edecekler. Libra’nın ele alması gereken ana konulardan biri, Libra dijital varlığını desteklemek için yeni para birimleri eklemek amacıyla izleyecekleri süreç ile ilgilidir. Libra Birliği nihayetinde belirli ülkelere baskı uygulayabilen özel bir oyuncu olabilir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin