Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”
Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”

Libra yasal temellerini güçlendiriyor: Baş hukuk müşaviri değiştirildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Libra Birliği, bir süredir baş hukuk danışmanı olarak görev yapan Robert Werner ile yollarını ayırdıklarını duyurdu. Werner’in yerine ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın eski genel danışmanı Steven Bunnell getirildi.

Facebook tarafından başlatılan Libra kripto para biriminin arkasındaki Libra Birliği, üç ay içinde ikinci genel danışmanını atadı. Daha önce İç Güvenlik Departmanında baş hukuk müşaviri olarak görev yapan Stevan Bunnell, Robert Werner’in yerine Baş Hukuk Sorumlusu olarak atandı.

Robert Werner haberi doğruladı

Bloomberg Law tarafından sağlanan bilgilere göre Libra tarafından mayıs ayında ilk genel danışmanı olarak görev yapmak üzere tutulan Robert Werner, Bunnell’in işini devraldığı haberini doğruladı. Werner, “Steve olağanüstü bir avukat ve harika bir adam. Rolün bana uygun olmadığına karar verdim.” dedi.

Werner ayrıca, Libra’nın baş hukuk müşaviri olarak pozisyonunun, Deutsche Bank Trust Co. ve Deutsche Bank Trust Co. Americas’ın yönetim kurulu üyeliğinden vazgeçmesini gerektireceğini açıkladı.

Bunnell daha önce, O’Melveny & Myers’in Washington ofisinin yönetici ortağı olarak görev yaptı ve Kripto Değerlendirme Konseyi’nin oluşturulması konusunda birkaç kripto para şirketine danışmanlık görevi üstlendi. CRC, ABD menkul kıymetler yasalarına dijital para birimi uyumunu uygulamaya çalışan bir dernek.

O’Melveny hukuk bürosunda çalışmadan önce Bunnell, üç yıldan fazla bir süre ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) için genel danışman olarak görev yapmıştı.

Libra yasal gözlemcilerin eleştiri oklarından sıyrılmaya çalışıyor

Facebook’un gelecekte çıkması beklenen kripto para birimi, geçtiğimiz yıl duyurulduğunda dijital varlık dünyasını fırtınaya soksa da çok sayıda gözlemci tarafından düzenleyici incelemeyle karşı karşıya kaldı. Şirket yeni bir CEO atayarak ve cüzdanını Calibra’dan Novi’ye değiştirerek bu durumu değiştirmeye çalıştı.

Libra Birliği Başkan Yardımcısı Dante Disparte, kısa süre önce kripto para birimlerinin, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) ve diğer blok zinciri tabanlı ödeme yöntemlerinin yaklaşmakta olan dijitalleşmiş bir dünyada önemli bir rol oynayabileceğini açıklamıştı.

“Dünyada 1 milyardan fazla insan bankasız.”

Disparte, şu anda “yoksul olmanın pahalı” olduğunu ve dünya çapında 1 milyardan fazla insanın bankasız olduğunu iddia etti. Bununla birlikte dijital varlıklar bu köprüyü kapatma ve “insan bağlantısının erişimini genişletme” potansiyeline sahip. Disparte, Blockchain tabanlı ödeme sistemlerinin, üçüncü tarafı ortadan kaldırarak maliyetleri azaltabileceğini ve işlem hızlarını artırabileceğini de sözlerine ekledi.

Toplu kullanım için “potansiyel olarak yıkıcı” dijital varlıkları başlatmadan önce açık düzenleyici çerçeveler oluşturmanın gerekliliğini vurgulayan yönetici, bunun sorumluluğunun küresel finansal sistemi izleyen uluslararası bir organ olan Finansal İstikrar Kurulu’na düştüğünü belirtti.

Bu arada çok yakında büyük bir altcoin rallisinin başlayabileceği iddia ediliyor. Detayları buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin