stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor
Stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor

İsviçre’nin online alışveriş devi, stabilcoin üzerinden e-ticareti test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların getirdiği yenilik ve teknoloji hayatımızı dönüştürmeye ve değiştirmeye devam ediyor. Kripto paraların sahip olduğu potansiyeli göstermek adına IMF tarafından hazırlanmış 2 dakikalık belgesel çok şey anlatıyor. Dileyen okuyucularımız aşağıdaki haber linkiden IMF tarafından hazırlanmış haber linkine ulaşabilir.

IMF’in kripto para belgeseli oldukça beğeni topladı

Stabilcoin üzerinden e-ticareti test ediliyor!

İsviçre’nin büyük online ticaret platformu Digitec Galaxus, kripto paralar üzerinden bir ödeme sistemi geliştiriyor. Gerekli çalışmalar tamamlandığında Digitec Galaxus üzerinden alış veriş yapanlar şu ödeme seçenekleri ile karşılaşacaklar: Paypal, Kredi Kartı ve Dijital Para.

Digitec Galaxus ilk etapta Swiss Bank tarafından çıkarılan DCHF isimli stabilcoin’i kabul edecek. DCHF’nin değeri İsviçre para birimine sabitlenmiş bir istikrarlı kripto para birimi.

Online alışveriş platformu ilerleyen aşamalarda Dijital Para ödeme seçeneğine farklı kripto para birimlerini de eklemesi bekleniyor.

Digitec Galaxus, 2019 yılından beri Danimarka merkezli Coinify isimli ödemeler platformu ile anlaşmalı çalışıyor. Coinify sayesinde Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinden tüketiciler, Digitech Galaxus üzerinden alış veriş yapabiliyor. Digitec Galaxus şimdi kendi ödemeler sistemini geliştiriyor.

DCHF, Facebook’un Libra’sı gibi geliştirilmiş bir kripto para olup İsviçreli makamlardan gerekli izinleri aldı.

2020 yılından itibaren kamu destekli birçok kripto paralara ve stabilcoinlerin gelişimine ve yayılımına şahit olacağız.

Swissinfo.ch

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin