Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik
Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik

Libra projesinde şok gelişmeler! White paper’da kritik değişiklik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Libra Association, Libra white paper’da bazı önemli değişiklikler yaptı. İsviçre merkezli derneğin bu yıl sona ermeden kripto para projesini hayata geçirmek konusunda ısrarcı olduğu bildirildi.

Libra ile tek bir kripto para değil, birkaç stabilcoin geliyor

Bir fiat para birimiye temellendirilmiş tek bir para biriminden ziyade Libra konsorsiyumu her biri farklı bir fiat para birimi ile desteklenen birkaç stabilcoin geliştirmeyi planlıyor. Facebook projeyi duyurduğu 2019 ortasından bu yana Libra ile ilgili pek çok eleştiriye maruz kaldı. Libra Association, dünya genelindeki düzenleyicileri tatmin etmek için projeyle ilgili bazı politikaları revize etti.

Daha önce Libra Association, Libra’nın bir fiat para birimi ve diğer devlet tahvili sepetiyle destekleneceğini açıklamıştı. Ancak şimdi İsviçre merkezli topluluk, her biri farklı bir fiat para birimi ile desteklenen birkaç istikrarlı para geliştirmeyi planladıklarını açıkladı. Böylece kullanıcılar bir dolar Libra parası, bir avro Libra parasının yanı sıra diğer para birimleri ve ülkeler de programa katılabilecek.

Başkan yardımcısı Dante Disparte, konuyla ilgili şöyle dedi: 

Orijinal white paper’ın yayınlammasından bu yana geçen yolculuk, dünya çapında gerçekten önemli tartışmalara neden oldu. Dijital ödemeleri ve dijital para birimlerini nasıl uygun şekilde düzenleriz diye düşündük.

Daha önce, Libra kurucu ortağı David Marcus, projenin gözden geçirilmiş politikalarını tweetledi. Ayrıca Facebook’un projede sadece %10’dan az katkıda bulunduğunu ve tüm üyeler tarafından finanse edildiğini açıkladı.

Libra projesinin açıklanmasından bu yana, Facebook tüm dünyadaki düzenleyicilerden büyük eleştiriler aldı ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg yargı önünde ifade vermek zorunda kaldı. Dernek, vizyonlarının her zaman Libra ağını geliştirmek ve rekabet etmek yerine fiat para birimlerini tamamlamak olduğunu açıkladı.

Düzenleyicilerin paylaştığı önemli bir endişe, ağın önemli bir ölçeğe ulaşması ve LBR ile büyük miktarda iç ödemenin yapılması durumunda Libra’nın parasal egemenlik ve para politikasına müdahale etme potansiyeliydi. Bu yüzden Libra’ya ek olarak tek bir para birimine bağlı stabilcoinler geliştirmek istiyorlar.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin