Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri
Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri

Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 küresel piyasalarla birlikte kripto para endüstrisi için büyük bir belirsizlik içinde geçiyor. Bitcoin halving merakla beklenirken patlak veren koronavirüs pandemisi, tüm dünyada sokağa çıkma yasaklarına, işsizliğin patlamasına ve can kayıplarına neden oldu. Pandemi sebebiyle Bitcoin ile ilgili kısa veya orta vadeli teknik analiz yapmak neredeyse imkansızlaştı.

Sektörün ileri gelenleri yine de Bitcoin ve diğer
kripto para birimleri ile ilgili tahminler yürütmekten geri durmuyor. Bu yazıda bahsi geçen tahminlere bir göz atacağız.

Ross Ulbricht: “Bitcoin 1.200 dolara dek düşebilir ancak uzun vadede 100 bin dolar olacak.”

Ross Ulbricht, FBI’ya göre Bitcoin kullanarak yasa dışı mal ve hizmet ticaretini kolaylaştıran meşhur Silk Road’un kurucusuydu. İşletmesi Bitcoin’e gerekli popülerliği sağladı ve bir noktada fiyat artışında önemli bir rol oynadı.

İki kez ömür boyu hapis cezası ve 40 yıl hapis cezasına çarptırılan Ulbricht, daha önce Bitcoin’in teknik ve temel analitik becerilerini kullanarak 2020’de veya birkaç yıl içinde BTC’nin 100.000 dolara yükseldiğini tahmin etmişti. Ancak Ulbricht, COVID-19 salgınının etkisiyle öngörüsünü revize etti. A-B-C düzeltici sayımın Elliott Dalga Teorisi’ni kullanarak, Bitcoin’in şu anda “Dalga II” de olduğunu ve fiyatın 1.200 dolar kadar düşebileceğini belirtti.

Elliott Dalga Teorisi, tahminlerde bulunmak için topluluk psikolojisini kullanıyor. Teori düzeltmenin Haziran 2020’ye kadar bitebileceğini ancak 2021’e kadar da gidebileceğini gösteriyor.

Changpeng Zhao: “Halving, BTC fiyatı için olumlu olacak.”

Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao’ya göre Bitcoin için önümüzde iyi günler var. Herhangi bir fiyat aralığı belirtmese de CZ, bu yıl gerçekleşmesi planlanan Bitcoin halving’in, fiyatı yeni bir etkileyici seviyeye çıkarabileceğini belirttti.

Zhao’ya göre tarihsel olaylar her zaman tekrar etmez. Bu yüzden Bitcoin’e yatırım yapmak, sadece önceki iki halving’de bir fiyat artışı olması nedeniyle iyi bir yöntem değil. İktisat teorisi bu fiyat tahminini desteklese de CZ’ye göre “bu sadece bir teori”.
Halving sonrasında blok ödülü yarı yarıya düşerken madencilik maliyeti iki katına çıkacak. Hiçbir üreticinin varlığını maliyetinden düşük fiyatlandırmayacağı düşünüldüğünde, Bitcoin fiyatının yükselmesi kaçınılmaz.

Madencilik ödülünün azalması ise sürekli artan kullanıcılara bir tedarik sağlayacak. Changpeng Zhao, fiyatın artacağından emin ancak yatırımcılar dikkatli olmalı.

Gunther Sonnenfeld: “Bu yılı 15 ila 20 bin lira arasında kapatacağız.”

Novena Capital’in kurucu ortağı Gunther Sonnenfeld, Bitcoin’in yılı 15.000 ila 20.000 dolarlık fiyat aralığında tamamlayacağını tahmin ediyor. Sonnenfeld’e göre bu artışta madencilik havuzları, halving ve hash’teki hareketlenmeler etkili olacak.

Uzmanlardan gelen tüm tahminlerin tutmadığını, kripto para piyasasının son derece volatil bir yapıya sahip olduğunu ve risk teşkil ettiğini bir kez daha hatırlatalım. Özellikle koronavirüs pandemisi dünyayı kasıp kavururken yatırımlarınız konusunda iki kat daha dikkatli olmalısınız.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin