İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri
İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri

Libra Networks başlatılıyor: WhatsApp ve Instagram’da uygulanacak Facebook Coin, ilk Hindistan’da sahneye çıkacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook kısa süre önce gelişmekte olan kripto para birimi ödeme planına yardımcı olmak için İsviçre’deki Libra Networks adında yeni bir Fintech Startup’ı başlattı. Cenevre merkezli şirket, finansal ve teknoloji hizmetlerini geliştirmek ve ilgili altyapı ile yazılımları sağlamak için kuruldu. Firmaya göre, Facebook şirketin bir paydaşı.

Facebook Coin hakkında senatörler bilgi istedi

 “Libra Networks”, sadece ABD doları yerine, farklı yabancı para sepetine bağlanmış bir stablecoin içermektedir. Servis, WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine para göndermelerini sağlayacak. Ayrıca, ABD senatörlerinin Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’den proje hakkında daha fazla bilgi açıklamasını istediği bildirildi. Görünüşe göre, Facebook bir yıldan fazla bir süredir kripto para birimleri araştırıyor.

New York Times, hizmetin WhatsApp ağı üzerinden işlevsel olacağını ve bu proje için 50’den fazla mühendisin çalıştığını ortaya koydu. Şirket, kripto mobil mesajlaşma uygulamalarını 2.7 milyardan fazla global kullanıcıya yaymak amacıyla Instagram ile kripto mobil mesajlaşma uygulamalarını bağlamak için çalışıyor. Facebook, başlangıçta 200 milyon WhatsApp kullanıcısı olduğu için “Facebook Coin” ini Hindistan’da başlatabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin