Libra ekibine kritik transfer: Genel danışmanlığa 20 yıllık deneyimli isim atandı
Libra ekibine kritik transfer: Genel danışmanlığa 20 yıllık deneyimli isim atandı

Libra ekibine kritik transfer: Genel danışmanlığa 20 yıllık deneyimli isim atandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Facebook’un kripto para birimi projesini yöneten Libra Birliği, yakında çıkacak ödeme sisteminin gelişimini denetlemek için tanınmış bir danışman atadıklarını duyurdu.

Libra Birliği çarşamba günü yapılan resmi bir basın açıklamasında, blok zinciri tabanlı ödeme sistemini işletmekle görevli varlık olan Libra Networks’ün yeni genel danışmanı olarak Saumya Bhavsar’ı tanıttı.

Önemli kısmı merkez bankalarında olmak üzere 20 yıl deneyimli

Çeşitli yasal, düzenleyici ve uyumluluk rollerinde hizmet veren Bhavsar, finansal hizmetler endüstrisinde yirmi yıllık deneyime sahip. Kendisi daha önce Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa bankaları ile Credit Suisse, Avrupa Komisyonu ve ABD Hazine Bakanlığı dahil olmak üzere düzenleyici kurumlarla çalıştı.

Libra Networks’ün genel müdürü Jeffrey Emmett, Bhavsar’ı şöyle tanıttı:

En yüksek düzeyde düzenlemeye tabi sektörlerden birinde yasal, düzenleyici ve operasyonel rollerde kanıtlanmış yetenek ve başarıya sahip stratejik bir lider.

Libra düzenleyici zorluklara göğüs geriyor

Görünüşe göre Bhasvar, Libra’nın Facebook’un şu anda 2,7 milyar kullanıcısını birbirine bağlayabilen küresel ödeme altyapısı geliştirmeye yönelik “düzenleyici mayın tarlasında” gezinmesine yardım etmekle görevlendirilecek.

Facebook, Libra’yı 2019’da rezerv varlıklarla desteklenen ve güvenli finansal hizmetler sağlamak için birlikte çalışan küresel bir şirketler konsorsiyumu tarafından sürdürülen bir kripto para birimi olarak tanıttı. ABD hükümeti tarafından düzenleyici engellemelerin ardından, Libra projesi hedeflerini küçülttü ve bunun yerine fiat destekli sabit paralar sunmayı teklif etti.

CEO Mark Zuckerberg’in “parayı yeniden icat etme ve küresel ekonomiyi dönüştürme” vizyonu hükümetlerden, finans kurumlarından ve tüketicilerden büyük ilgi gördü. Sosyal medya ağının veri istismarları, Facebook’un rızaları olmadan milyonlarca kullanıcı hakkında bilgi sattığı iddia edilen 2018 Cambridge Analytica skandalında patlak vermişti ve bu veriler daha sonra ağırlıklı olarak siyasi reklamcılık için kullanıldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin