Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik
Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik

“Libra Bitcoin fiyatını yükseltti” tezini çürüten haber: Bitcoin zaten Libra’dan önce yüzde 200 artış gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook Libra kripto para protokolünü resmen açıkladığında Bitcoin (BTC) 9,000 doların üzerinde işlem görüyordu.

Bu dönemde görülen Bitcoin fiyat artışını pek çok yorumcu sosyal medya devine bağlasa da, verilere göz attığımızda Bitcoin’in yükseliş momentumunun Libra’dan çok daha önce başladığı görülüyor.

Libra’nın detayları su yüzüne çıktığında Bitcoin 9.200 dolardı

Facebook, 18 Haziran tarihinde kripto parasının white paper’ini yayınladığında BTC/USD paritesi 9.200 dolar civarında bulunuyordu. Hatta Libra’nın web sitesi yayın hayatına başladığı gün BTC’de kısa bir düzeltme görüldü.

Grafiğe baktığımızda ise Bitcoin’in boğa piyasasının 1 Nisan’da başladığını görüyoruz. Günümüze kadar birkaç zirve ve dip döngüsünü gören kripto para, 3.130 dolarda dip yapan düşüş eğilimini kesin olarak tersine çevirmiş oldu.

Bununla birlikte, Facebook’un benzersiz bir şekilde Bitcoin fiyat artışını körüklediği fikri ana akım medya başlıkları da dahil olmak üzere basında yankı bulmaya devam ediyor.

Günün diğer önemli haberleri…

Finansal ticaret şirketi Oanda’nın tecrübeli piyasa analisti olan Craig Erlam, “Bitcoin yavaş yavaş – kendi standartlarına göre – son aylarda yükselişe geçti, ancak Facebook’un Libra’sının piyasaya sunulması son zamanlarda bir artışa neden oldu”  şeklinde bir yorum yaptı.

Bu karışıklık, Libra’dan gelen ilgi ve tanıtımın, genel olarak kripto para birimini etkileme etkisi yaratacağıyla ilgili bir kavramdan kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Erlam, “fiyat sıçrayışının bir kez daha ortaya koyduğu tanıtım, sunduğu meşruiyetle birleştiğinde, toplumu anlaşılır şekilde heyecanlandırdı” şeklinde yorumuna devam etti.

Kurumsal kesimde Bitcoin ’e ilgi artmaya devam ediyor

Bu arada diğer kaynaklar, Facebook’un kripto ekosistemi için sınırlı rolü konusunda hemfikir. Ancak Bloomberg, mevcut duruma “spekülatif bir rüyanın dönüşü” diyor.

Bununla birlikte, Facebook’un planlarının ayrıntıları netleştikçe, Libra’nın teknik özelliklerine olan eleştiriler artıyor.

Bitcoin’e olan ilgi artışı, bu dönemde bireysel tüketicilerden çok kurumsal yatırımcıların kripto parayı merkezine alması şeklinde gibi gözüküyor. Zira the Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) gibi bir kamu fonunda yüzde 40 fiyat artışı ve Bitcoin vadeli işlemlerinde görülen rekor işlem hacmi, iki belirgin örnek olarak karşımıza çıkıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin