Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Bitcoin’de 2019 ilkleri devam ediyor… BTC 17 ay sonra bir ilki daha görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), 25 Haziran’da son 15 ayın en yüksek değerini görüyor ve en büyük kripto para üç aydır süren boğa sezonunu devam ettiriyor.

Market visualization

Coin360’tan elde edilen veriler Bitcoin’i kripto para piyasalarında sürücü koltuğunda olduğunu gösteriyor. BTC/USD paritesi 11.300 dolar fiyatı ile yüzde 5’e yakın bir yükseliş yaşadı.

Parite, en son bu seviyelerde işlem gördüğünde Mart 2018’in ilk haftasıydı. Ardından Bitcoin’in 3130 dolara kadar gerileyen serüvenine tanık olmuştuk.

En son yükseliş dalgası, 1 Nisan’da başlayan Bitcoin’in 2018’deki zararlarının çoğunu tamamen tersine çeviren olumsuz haberleri ve diğer baskıları engelleyen şaşırtıcı yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Analistlerin geçilmesi zor olarak gördüğü 10.000 dolarlık direnç, geçtiğimiz hafta geç saatlerde hızlı şekilde geçildikten 24 saat sonra 11.000 doların bandına dayandı.

Bitcoin pazar değeri 200 milyar dolara ulaştı

Başka bir dönüm noktası da, Bitcoin’in pazar payı. Şu an BTC, geçen yılın başlarında görülemeyen bir rakam olan 200 milyar dolara ulaşmış durumda. Genel olarak pazar baskınlığı da yüzde 60’a ulaşmış durumda. Bu 2017’den beri görülmeyen bir oran.

Bitcoin 7-day price chart

Ünlü analist Josh Rager, Bitcoin baskınlığının devam ettiği sürece altcoinlerin bu baskı altında yükselen performans gösteremeyeceğini iddia ediyor.

Altcoinler, yatırımcıların Bitcoin getirisine odaklanmasından dolayı, gerçekten de nispeten zayıf bir performans gösteriyorlar.

Piyasa sermayesine göre en büyük ikinci kripto para olan Ethereum (ETH), geniş çaplı bir pazarın en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biri olarak Salı günü 313 dolara kadar yükseldi.

Ether 7-day price chart

Tron tokeni TRX de performansı ile dikkat çeken coinler arasında. Yeni teknik sunumu ve stabilcoin lansmanı gölgesinde kripto para yüzde 3’e yakın bir getiri sağlıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin