LG Blockchain sistemi ile halka açılacak
LG Blockchain sistemi ile halka açılacak

LG Blockchain sistemi ile halka açılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Elektronik devi LG’nin bilgisayar teknolojileri hizmetleri alt kuruluşu olan LG CNS, halka açık bir Blockchain platformu kurmak istiyor. LG Blockchain sistemi için, Güney Kore’nin önde gelen şirketleri Korea Minting, Security Printing & ID Card Operating Corpration (KOMSCO)  ile sözleşme imzaladı. Bu anlaşma sonrası, Kore banknotları, madeni paralar, pullar, pasaportlar ve diğer resmi belgeleri basan bir şirket olan KOMSCO, yeni kurulacak olan Blockchain platformunu kullananlara, topluluk tokenleri, dijital kimlik doğrulama ve belgelendirmesi de dahil olmak üzere önemli hizmetler sunacağını bildirdi.

LG Blockchain sistemini Monachain üzerine inşa edecek

Blockchain, LG’nin kurumsal blokaj platformu olan “Monachain” üzerine inşa edilecek. Mayıs ayında başlatılan şirket içi platform, dijital kimlik doğrulama, dijital tedarik zinciri yönetimi ve özellikle kripto para birimi konusunda kullanılacak. Monachain Blockchain teknolojisi henüz hayata geçirilmemiş olmasına rağmen vaatleriyle çok fazla ilgi topladı. Vaatleri arasında hediye tokenlerde bulunuyor. Hediye tokenler, direk kripto cüzdanlara yönlendirilecek. Bu sayede satın alınabilen ve depolanabilen bir konuma gelecek olan Monachain, bir topluluk para birimi aracılığı ile yayınlanacak.

LG Blockchain sistemi ile kimlik doğrulama ve sahte belge tespitinde çığır açacak

Ayrıca KOMSCO, kullanıcıların akıllı telefonları üzerinden parmak izi gibi biyometri aracılığıyla kimliklerini anında doğrulamasını sağlayacak. Muhtemelen şirket, bu özellik ile hızlı ve kesintisiz bir şekilde kamu hizmetlerine erişime yardımcı olacak. Bu hafta açıklanan benzer bir Blockchain destekli projede, bazı bankaların müşteri kimliği doğrulamaları için Blockchain tabanlı platformu kullanacağı bildirildi.

LG CNS’nin üzerinde durduğu başka bir hizmet ise bir belgenin orjinal mi, sahte mi olduğunun kolaylıkla tespit edilebilmesini sağlamak. Sahtecilik konusunda endişesi olan kurumlar bu sayede gönül rahatlığı ile çalışabilecek. LG CNS, Haziran ayı sonunda KOMSCO ile anlaşma imzalayarak platformun geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesiyle ilgili çalışmalarını hızlandıracak.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin