Ripple: ‘‘Bankalar sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisini tercih etmiyor!’’
Ripple: ‘‘Bankalar sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisini tercih etmiyor!’’

Ripple: ‘‘Bankalar yakın gelecekte sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisini kullanmayacak!’’

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın baş kriptografı uzmanı David Schwartz, bankaların düşük ölçeklenebilirlik ve gizlilik sorunlarını gerekçe göstererek sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisini kullanma olasılıklarının olmadığını iddia ediyor.

Ripple: ‘‘Bankalar sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisini tercih etmiyor!’’

David Schwartz, bankaların, Blockchain teknolojisinin işlem sürelerini ve maliyetlerini azaltma potansiyelini kabul etmelerine rağmen, teknolojinin hala ölçeklenebilir olmadığını ve bankalar tarafından küresel ölçekte uygulanabilecek kadar özel olmadığını savundu. Ripple, xCurrent’in değişmez Interledger protokolünün, mevcut ödeme ağlarına üstünlük sağlayarak anında bir çözüm sunacağını iddia ediyor. Ancak, Schwartz’a göre, xCurrent dağıtık bir defter değil. xCurrent’ın durumunda, ağ eşlerinin Ethereum (ETH) veya Hyperledger gibi büyük Blockchain ağlarının temelini oluşturan paylaşılan bir deftere erişemez. Schwartz konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Müşterilerimizin çoğundan duyduğumuz şey, işlemlerini özel tutmanın, her saniyede binlerce işlem yapmanın ve akla gelebilecek her tür para ve mal varlığını barındırmanın şart olması.

Bankalar bütün dünyanın bir Blockchain’e sokulamayacağını belirtiyor

Ripple’ın müşteri ilişkileri temsilcisi Marcus Treacher, şirketin bankalara klasik Blockchain destekli ödemeler sunmak için bir proje başlattığını söyledi. Ancak bankalar bu girişimi, bütün dünyayı bir Blockchain’e sokamayacağını gerekçe göstererek reddetti. Bir dizi banka, en sonunda dağıtık defterlere takılabilen sınır ötesi ödemeler için Ripple’ın xCurrent teknolojisini test etti ve birleştirdi.

Mayıs ayında, Ripple’in xRapid platformunda yer alan finans kurumları, %40 ila %79 arasında tasarruf sağladıklarını ve aynı zamanda işlem süresinde önemli bir iyileşme kaydettiklerini belirtti. Şirketler, ortalama 2-3 gün içinde gerçekleştirdikleri işlemleri artık sadece iki dakikada gerçekleştirmekte olduklarını söylüyor. Nisan ayında, İspanyol merkezli uluslararası banka Santander, Ripple destekli Blockchain ödeme ağı One Pay FX’in lansmanını doğruladı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin