Ledger siber saldırısının büyük ölçüde gizlendiği açığa çıktı
Ledger siber saldırısının büyük ölçüde gizlendiği açığa çıktı

Ledger kullanıcıları kötü amaçlı bir kripto yazılım tehdit ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Donanım cüzdanı üreticisi Ledger, kullanıcılarını Windows kullanıcılarını etkileyen yeni bir kötü amaçlı yazılımın 24 kelime kurtarma ifadesini almaya çalıştığı konusunda uyardı.

Kötü amaçlı yazılım, masaüstü Ledger Live uygulamasını kötü amaçlı bir programla değiştiren ve kullanıcılardan sahte bir güncellemeden sonra kurtarma ifadelerini girmelerini isteyen bir kimlik avı girişimi olarak tespit edildi.

” UYARI: Ledger Live masaüstü uygulamasını yerel olarak değiştiren bir malware yazılımı tespit ettik. Virüslü bilgisayar kullanıcılarının sahte bir güncellemeden sonra 24 kelimelik kurtarma ifadelerini girmeleri isteniyor. Lütfen en iyi güvenlik uygulamalarımıza bakın… “

Ekip ayrıca kullanıcılardan kötü amaçlı yazılımın sunmuş olduğu gibi bir formla karşılaşmaları durumunda kurtarma ifadelerini girmemelerini istiyor. Takım, saldırganların tuzağına düşülmemesi konusunda ayrıntılı bir blog yazısı hazırladı.

Hem Ledger hem de en popüler donanım cüzdan üreticileri olan Trezor için bazı güvenlik açıkları tespit edildiği iddia edilmişti. Ledger, Trezor’un cüzdanındaki son hatalara yanıt veren ayrıntılı hataların bulunduğu bir blog yazısı da yayınlamıştı.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin