Usta analistten Bitcoin için “destansı boğa” tahmini
Usta analistten Bitcoin için “destansı boğa” tahmini

Bitcoin çift dipli deseni tamamlayacak mı yoksa boğa koşusu gerçekten başladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex ve Tether haberleri yayınlandığında, Bitcoin neredeyse tüm borsalarda %9 değer kaybetti, ancak Kraken’de fiyat 4.300 dolara kadar düştü.

Bitcoin çift tabanlı model oluşturma yolunda

Geçmiş verilere dayanarak, tüm topluluk 2015 yılında gerçekleşen boğa koşusunun bir benzerini bekliyor. Çünkü ilk dipten sonra bir “yükseliş hareketi” için Bitcoin’in çift tabanlı bir model oluşturma olasılığının olduğu varsayılabilir.


Kaynak: TradingView

Eylül 2014’te çıkan Ölüm Haçı (Dead Cross), Bitcoin’in fiyatını 556 dolardan 187 dolara düşürdü ve ardından sahte bir Altın Haç (Golden Cross) izlendi. Bununla birlikte, fiyat tekrar düşmeye karar verdi, bir başka Ölüm Haçı ve ardından gerçek bir boğa koşusunun başlangıcı olan bir Altın Haç izledi. Bu süre zarfında, biri 15 Ocak 2015’te diğeri Ağustos 2015’de iki dip oluşmuştu.

Bitcoin 2015 yılını takip ederse boğa koşusu başlar

Şu an için aynı resim oluşuyor gibi, çünkü ilk altta 15 Aralık 2018’de tanık olduk ve bunu Altın Haç takip etti. Topluluk bunun boğalarla yapılan bir mücadelenin başlangıcı olabileceğini ve bu yüzden bunun yanlış olabileceğini ileri sürdü. Fiyatın 2015 yılında olduğu gibi düşmesinin 115 gün daha süreceğini varsayarsak, bir sonraki alt Temmuz 2019’da gerçekleşebilir. Ardından ralinin gerçekten başladığını gösteren ikinci bir Altın Haç oluşabilir.

Bu teori doğruysa, ikinci dip önceki en alt seviyeden (3200 dolar) biraz daha yüksek, yani 3250-3400 dolar aralığında olabilir.

Ancak, Bitcoin’in önceden tahmin edilenden daha aşağı hareket etme olasılığı bulunuyor ve Aralık 2018’de Bitcoin fiyatının hareketinin gerçek dibe doğru bir adım atması yönünde bir olasılık daha var. Bu, Bitcoin’in fraktal doğası ve bu nedenle bu döngünün kendini tekrar ettiği varsayılabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin