ledger nano x
Ledger çok merak edilen duyuruyu yaptı: Ledger Nano X

Ledger çok merak edilen duyuruyu yaptı: Ledger Nano X

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Şovu’nun (CES) ilk günü olan 6 Ocak Pazar günü, kripto para cüzdan donanımı üreticisi Ledger, Bluetooth desteği ekleyen USB yalnızca Ledger Nano S’nin geliştirilmiş bir sürümü olan Ledger Nano X’i açıkladı. Ürün, daha büyük bir ekran ve daha büyük depolama alanı ile geliyor.

Yeni çıkan ürün Ledger Nano X, şirketin en başarılı ürünü olan ünlü Ledger Nano S kripto para donanım cüzdanında beş geliştirme ile geliyor:

Ledger Nano X ile gelen yeni özellikler

  • Bluetooth LE desteği: The Ledger Nano X hala Ledger Nano S gibi bir USB çubuk formunda. Ancak Bluetooth desteği eklenmesi ve cüzdan yönetimi uygulaması Ledger Live’ın yeni bir mobil sürümü (hem iOS hem de Android için), istediğiniz yerde kripto gönderebileceğiniz veya alabileceğiniz anlamına geliyor. (bilgisayarınızı yanınızda olmasa bile).
  • Biraz daha büyük bir Organik LED (OLED) ekran.
  • Cihazın ön yüzündeki tuşlar gezinmeyi kolaylaştırmak için yeniden tasarlanmış.
  • Uygulamalar için daha yüksek depolama alanı (bir Ledger cihazında saklamanız gereken her tür kripto para için token/tokeni destekleyen bir uygulama yüklemeniz gerekir). Her ne kadar Ledger, Ledger Nano X cihazına 100 adede kadar uygulama yüklenebileceğini söylese de (Ledger Nano S cihazına yüklenebilecek 18 adede kadar uygulama ile karşılaştırıldığında) pratikte, yükleyebileceğiniz gerçek uygulama sayısı bazı uygulamaların diğerlerinden daha fazla depolama alanı kaplamasından bu yana sahip olduğunuz kripto paraların temeline bağlıdır. Örneğin, Ledger Nano S’da 18 adede kadar uygulamayı teorik olarak saklayabilmenize rağmen, birçok kullanıcı en sevdikleri tokenlerin sadece dört veya beşi için uygulama yükleyebileceği bildiriyor.
  • Şarj edilebilir bir dahili batarya. Bu, Ledger Nano S’den farklı olarak, Ledger Nano X’in bir USB kablosuyla bilgisayara veya USB şarj cihazına bağlı olmasa bile çalışmasını sağlar.

Ledger CEO’su Bluetooth bağlantı konusundaki endişelere cevap verdi

Bluetooth bağlantısının, bilgisayar korsanlarının Ledger Nano S’ye girmesini kolaylaştıracağını düşünüyorsanız, Ledger CEO’su Eric Larchevêque,  Reddit üzerinden (“CryptoCurrency” subreddit) bu konu hakkında şunları söyledi:

Nano X, Bluetooth bağlantısının (ki bu tam olarak USB gibi bir taşıyıcı) bozulduğu varsayımıyla çalışır. BLE’nin eklenmesi güvenlik modelini etkilemez. İşlemler her iki tuşa da basılarak cihaz üzerinde her zaman fiziksel olarak doğrulanmalıdır. Dahası, Nano X’te ekranlar ve düğmeler, doğrudan genel güvenlik tasarımını geliştiren Secure Element’e (tek yonga mimarisi) bağlanır.

Sayısal karşılaştırmalı LE güvenli bağlantılar kullanıyoruz (en yüksek düzeyde BLE güvenlik protokolü, MITM saldırılarını hafifletiyor). Elbette hiçbir şey kırılmaz değildir. Bu nedenle güvenlik modeli, kullanıcının cihaz üzerinde adres doğrulamasını yapmasını gerektirir. Bizim UX, belgeler ve en iyi uygulamalar bu noktayı çok zorlamaktadır. Aygıttaki işlem parametrelerini daima doğrularsanız, ne olursa olsun güvende olursunuz.

Ledger Nano X Mart ayında piyasaya sürülecek

The Verge’deki bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 119 dolar (kargo ücreti dahil) olan Ledger Nano X’i, 7 Ocak’ta başlayan ve Ledger’in web sitesinden, Mart ayında piyasaya sürülecek olan cihaz için ön siparişi verebilirsiniz. Ledger Live Mobile uygulamasına gelince, 28 Ocak’ta iOS App Store ve Google Play mağazasında satışa sunulacak.

Ayrıca CES’te, Ledger Nano X’e 2019 “Siber Güvenlik ve Kişisel Gizlilik alanında İnovasyon Ödülü” nü verildi. Bu ödül Ledger tarafından sevinçle karşılandı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin