5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?
5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?

7 Ocak Bitcoin fiyat analizi: Ani yükseliş sonrası son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Ocak Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün akşam saatlerinde 4 saatlikte 100 HO üzerinde 3.950 dolardan hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.
  • Bir saatlik periyotta bu yükseliş BTC/USD paritesini 4.218 dolara kadar taşıdı.
  • Sonrasında devam eden fiyat hareketleri ile BTC/USD 4.150 dolar seviyelerinde yataya girdi.

7 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin, dün akşam saatlerinde ani fon girişi ile bir saatlik dilimde yaklaşık yüzde 7 oranında kazanım sağladı.  Sonrasında yatay fiyat hareketlerine giren BTC/USD paritesi, 4.150 dolar seviyesinde denge buldu.

Yükselişin başladığı 3.950 dolar ile son zirve seviyesi olan 4.218 dolar arasında Fibonacci düzeltme seviyelerine bakıldığında görülebilecek bir düzeltme hareketi Fib 0,618 seviyesi olan 4.050 dolar civarlarına kadar gerçekleşebilir. Bu seviyeye kadar bir gerileme olağan karşılanacakken bu noktadan yeni bir yükseliş dalgası görülebilir. Fib 0,618 değeri, düzeltmenin görülebileceği dip seviye olarak kabul edilirken, olumlu fiyat hareketlerine göre mevcut düzeltme daha yukarı seviyelerde sonlanabilir.

Düzeltme sonrası son zirve seviyesi olan 4.200 dolar bandının yeniden denenmesi haline bu seviyeyi kırma ihtimali daha yüksek olacaktır. Bu durumda ise BTC/USD paritesinin yeni hedefinin 4.350 dolar olarak görebiliriz.

Aksi durumda 4.050 doların altına sarkabilecek bir BTC/USD paritesi, mevcut yükseliş trendini bozacak olup sırasıyla 4.000 dolar ve ardından 3.885 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, pozitif bölgede yükseliş yanlı genel görünümünü koruyor. MACD histogramının pozitif bölgede kalması yükseliş trendinin devamı için oldukça önemli.
  • Stokastik RSI, şu an aşırı alım bölgesine ulaşmış durumda. Bu aşırı alım yapıldığı algısı oluşturabilir ve bir miktar gerilemeyi destekleyebilir.
  • RSI göstergesi ise yine 67 seviyesi ile yatay seyrediyor olup aşırı alım yapıldığını gösteren bir diğer önemli gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin