ledger duyuru

Ledger 7 Ocak’ta büyük bir duyuru yapacak… Geri sayım devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 kripto paralar için atılım yılıydı. Birçok trader, inanılmaz, hayatını değiştiren kârlar elde etmeyi başardı. Ve herkes bu kârları koruyamasa da, heyecan birçok kişiyi varlıklarını korumanın en güvenli yollarını aramaya yöneltti. Şimdi bile, kripto değerlerinde büyük bir düşüş yaşadıktan sonra, varlık koruması hala önemli bir konu olmaya devam ediyor. Bu, özellikle son 12 ay boyunca gerçekleşen tüm cüzdan ve borsa hackleri göz önüne alındığında geçerli bir durum. Gerçekleşen en önemli siber saldırıları hatırlamak gerekirse;

  • Coincheck – Ocak 2018 – 530 milyon dolar zarar
  • BitGrail – Şubat 2018 – 195 milyon dolar zarar
  • Bithumb – Haziran 2018 – 31 milyon dolar zarar

Bunlar, kripto traderlerinin yaşadığı önemli kayıplardan sadece birkaçı. Blockchain güvenlik firması CipherTrace’den bir rapor, hackerların 2018’in ilk dokuz ayında kripto paralar ile ilgili platformlardan 927 milyon dolar çaldıklarını tahmin ediyor. Düzenleme eksikliği normal olarak kripto para destekçilerinin yararı olarak gösterilmesine rağmen değerli kripto portföyleri için büyük bir güvenlik sorunu oluşturuyor. Peki, traderlerin kendilerini korumaya almaları için bilinen en iyi yolu nedir? Soğuk depolama.

Soğuk depolama nedir?

Yatırımcıların varlıklarını doğrudan kripto borsalarında tutmamaları gerektiği söylenir. Tüm borsa saldırıları, özellikle bu makalede belirtilenler göz önüne alındığında, daha iyi bir seçenek mevcuttur. Bu da soğuk depolama olarak bilinir. Soğuk depolama, dijital varlıkları çevrimdışı tutmak anlamına gelir (yani internet erişiminden uzakta). Varlıkları çevrimdışı olarak depolamak onları saldırıya uğramaktan ve/veya çalınmasından koruyabilir.

Birkaç soğuk depolama seçeneği mevcut olsa da, en popüler ikisi Ledger Nano S ve Trezor’dur. Trezor donanım cüzdanı, SatoshiLabs tarafından tasarlanmasına rağmen, Ledger Nano S popülerlik konusunda bir adım önde gibi.

Ledger Nano S

Ledger Nano S, en yaygın kullanılan kripto para cüzdanıdır. Özel bir işletim sistemine sahip güvenli bir yonga içeren tek donanım cüzdanıdır. Diğer pek çok donanım cüzdanında “basit bir çip” bulunurken, Ledger Nano “akıllı kart çipine” sahip. Bu akıllı kart çipi, pasaport biyometrik verileri ve kredi kartı bilgileri gibi aşırı güvenlik önlemleri gerektiren uygulamalar için kullanılır.

2014 yılında kuruluşundan bu yana, şirket oldukça büyüdü. The Ledger Nano, şimdi MyEtherWallet ve MyCrypto gibi diğer ana cüzdanlarla uyumluluğu sayesinde 1.100’den fazla kripto parayı destekliyor.

7 Ocak’taki büyük duyuru heyecanla bekleniyor

Ledger, Blockchain ve kripto güvenliğinin en ileri noktasında bulunuyor. Bu nedenle, pek çok kişi bu Pazartesi günü yapılacak duyurunun büyük bir anlaşma olmasını bekliyor.

Açıklamanın ne ile ilgili olduğu henüz net olmasa da, pek çok kişi yeni ve geliştirilmiş bir Ledger cihazının olasılığı konusunda spekülasyon yapıyor. Belki ek depolama kapasitesi ve gelişmiş bir ekran ile gelen bir ürün olabilir. Birkaç Reddit postu ise oldukça ilginç olan parmak izi doğrulama ihtimalinden bile bahsetti.

Gelişmiş bir cihazın geldiğine dair bir başka ipucu ise Ledger’in şu anda Ledger Nano S cüzdanlarında yüzde 30 indirim yapması. Duyurunun ne ile ilgili olduğundan henüz emin değiliz. Ancak ürünlerinin büyük bir hayranı olan kişiler bu duyuruyu heyecanla bekliyorlar.

hacked

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin