Laos merkez bankası kripto paralar hakkında vatandaşlarını bilgilendiriyor
Laos merkez bankası kripto paralar hakkında vatandaşlarını bilgilendiriyor

Laos Merkez Bankası kripto paralar hakkında vatandaşları bilgilendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Laos kripto pazarlarına artan ilgiyi destekliyor. Ülkenin merkez bankası vatandaşları bilgilendirmek istiyor. Bank of Laos olarak anılan Laos Merkez Bankası, vatandaşları kripto para kullanımı konusunda bilgilendirmeye yönelik bir duyuru yayınladı. 29 Ağustos tarihli duyuru, işletmeleri, yatırımcıları ve vatandaşları, teknolojiyi ticarete ya da yatırım yapmaya karar vermeden önce kuralsız kripto paranın doğasını daha iyi anlamak için eğitmeye çağırıyor.

Laos merkez bankası kripto paralar hakkında vatandaşları bilgilendiriyor

Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’e doğrudan atıfta bulunularak vatandaşlara düzenleyicilerinin gözünde kripto paraların yasal para olarak tanınmadığını hatırlatılıyor. Ayrıca, bildiride, özellikle kripto ticaretini veya satışını teşvik eden reklamların peşine körü körüne takılmanın riski olduğu belirtiliyor. Bildiride vatandaşlara dijital paralar ile  işlem yapmadan önce eleştirel düşünmeleri hatırlatılıyor.

Laos’un en büyük gazetesi olan Vientiane Times’a göre, üst düzey bir BOL yetkilisi, bildirinin Laos’taki kripto para kullanımına doğrudan yasaklama veya kısıtlama getirmediğini belirtiyor. Bunun sadece bilgilendirme amacıyla kullanılmak üzere gayri resmi bir bülten olarak hazırlandığı ifade ediliyor.

İsimsiz kıdemli BOL görevlisi şunları söylüyor:

Kripto para borç ödeyemediği için Lao kip veya Tayland Baht’ı gibi gerçek para birimi değildir. Bir işlemin dijital kaydıdır. Henüz yasa ile düzenlenmemiştir. Kripto para kullanımında yer alan insanlar, dijital sistem başarısız olursa risk almaktadır. Ülkede kanun yapmak için henüz yasal hukuk düzenlemeleri yoktur.

Tayland ve Laos’ta kripto para sektörü gelişiyor

Laos, ülkenin Güneydoğu Asya komşularıyla karşılaştırıldığında nispeten küçük bir nüfusa sahip olduğu için kripto ile ilgili haber manşetlerini nadiren yapıyor. Tayland ve Laos hem politik hem de kültürel olarak sıkı sıkıya bağlıdır. Bunun için Laos’un güneyinde bulunan Tayland, çoğu zaman kripto Laos yasalarını büyük ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle Tayland’ın SEC’i, ülke içinde faaliyet göstermek için yedi kripto borsanın borcu temizledi. Kripto pazarlarındaki bu artan ilgi, Laos ruhuna da yol gösteriyor gibi görünüyor. 2018 yılının Temmuz ayında, resmi olarak onaylanan ilk kripto borsası Vientiane Exchange Money Laos’un başkentinde kapılarını açtı. Laos’un kripto endüstrisinin resmi başlangıcını oluşturdu. Borsa, küresel kripto pazarına yatırım yapmak için Laos’un ilk yerli fırsatını sunuyor.

 

bitrates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin