Kuzey Kore bir kripto para konferansına ev sahipliği yapacak.
Kuzey Kore bir kripto para konferansına ev sahipliği yapacak.

Kuzey Kore, Ekim ayında bir kripto para konferansına ev sahipliği yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin.com’da yayımlanan yakın tarihli bir makaleye göre, Kuzey Kore bu yılın Ekim ayında Pyongyang’da bir kripto para ve Blockchain konferansı düzenlemeyi planlıyor. Konferansın, dünyanın dört bir yanından profesyonelleri ve uzmanları Kuzey Kore’ye çekmesi bekleniyor.

Etkinlik iki gün sürecek

Kore Uluslararası Blockchain Konferansı, 1 Ekim’de başlayacak olan iki günlük bir etkinlik olacak. RFA’ya konuşan bir güvenlik uzmanına göre, Kuzey Kore bu konferansı Blockchain ve kripto teknolojisini tanıtmak adına kullanmayı planlıyor.

Bununla birlikte, bazı yasadışı siber aktivitelerin konferansı gölgeleyebileceğinden şüphe ediliyor.

Lazarus Group olarak adlandırılan Kuzey Kore’ye bağlı bir siber suç örgütü, birden çok işletim sistemini etkilemek için yeni kötü amaçlı yazılımlar geliştirmişti.

Lazarus Group 11 bin BTC çalmıştı

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, dijital tokenleri çalmak amacıyla Asya’da bulunan kripto para birimi borsalarına sızmaya çalışan yeni bir trojan oluşturduğu biliniyor. Eski bir NSA yetkilisi ve siber güvenlik uzmanı olan Priscilla Moriuchi, Kuzey Korelilerin yasadışı bir şekilde, şu andaki değeri 73 milyon dolar olan 11 bin Bitcoin’i çaldıklarını ifade ediyor.

Kuzey Kore’nin yabancı uyruklu kişileri mahkum olarak tutma tarihi göz önüne alındığında, kripto ve Blockchain uzmanlarının konferansa katılmayı kabul edeceği net değil.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

İran’ın devlet destekli kripto para projesi hazır

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin