“DeFi endüstrisinin kullanıcı tabanını 10’a katlayacak” proje ortaya çıktı!
“DeFi endüstrisinin kullanıcı tabanını 10’a katlayacak” proje ortaya çıktı!

Kripto paralara yatırım yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yıllarda kripto paraların çok fazla kâr vermesinden dolayı kripto paralara yatırım popüler hale geldi. Sektörün ne kadar üretken olduğu ve göz açıp kapayıncaya kadar milyoner üretebilme yeteneği nedeniyle, birçok sahtekâr bu durumu insanları dolandırmanın bir yolu olarak kullanıyor.

Kripto paralara yatırım dolandırıcıların hedefinde!

Birçok yatırımcı, yatırım yapmadan önce ICO’larda ve diğer projelerde arka plan kontrolü yapmaz. Bu çok riskli ve herkesin yapabileceği tehlikeli hatalardan biri. Sahtekarların, insanları dolandırmak için yem olarak kripto paraları kullanmaları çok yaygınlaştı. Son örneğini, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu raporunda, Avustralyalılardan çalınan 2,1 milyon AU dolarlık vurgunda gördük.

Dolandırıcılar normalde Blockchain geliştiricileri ve ünlü uzmanlar gibi davranan sahte sosyal medya hesaplarını kurarak çalışır. Bu şekilde, insanları gelecekte daha yüksek getiri elde etmeyi umarak fonlarını yatırmaya ikna ederler. Kripto paralarla ilgili sahtekârlıkların çoğu bu yöntemle yürütülür. Bu sebeple doğru kaynaklardan beslenmek çok önemli. Bu ilke üzerine çalışan “Kripto Para Haber” sitesi size en güvenli ve en geniş bilgileri sunuyor.

Kripto paralara yatırım yapmadan önce projeyi araştırın!

Konuya devam edecek olursak, ICO’ların %80’inin dolandırıcılık için kurulduğu belirttik. Gerçek şu ki, hepsi olmasa bile, birçoğu kötü düzenlenmiş ve yatırımcılar için bir garantisi yok. Aynsı kripto para birimi borsaları içinde söylenebilir. Birçoğu yatırımcılara garanti sağlamıyor. Yatırımcılar, platforma bir şeyin olması durumunda fonları kurtarma umudunu kaybetme durumuyla karşı karşıya.

Araştırmaya göre, kripto para borsalarının web sitelerinin bazıları dolandırıcılar tarafından oluşturuldu. Bu gibi borsalar sözde döviz kurlarına büyük miktarda para göndermeden önce az ya da hiç araştırma yapmayan yatırımcıları hedef alıyorlar. Bu sebeple, kripto paralarda  altın bir kural sayılan, kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktara yatırım yapın. Bitcoin’e yatırım yapmak için, yatırım yaptığınız şirketin projesinden emin olun ve aynı zamanda nasıl değerlendirildiğini araştırın.

Bir kripto paraya yatırım yapmadan önce, projeyi inceleyin!

Bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce, White paper’dan bir kopyasını alın ve projenin ana planını anlamak için okuyun. Tüm bunların yanında özellikle yatırım yaptığınız kripto para ile ilgili haberleri takip edin. Tüm piyasadan haberdar olun ve olası durumlara göre pozisyonunuzu güncelleyin. Tüm gelişmeler ve anlık haberler için Kripto Para Haber’i takip edin ve en güncel piyasa haberlerinden haberdar olun.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin