Ünlü Bitcoin boğasının son fiyat öngörüsü
Ünlü Bitcoin boğasının son fiyat öngörüsü

Kurumsal yatırımlar bir boğa koşusu başlatacak: Peki bu yatırımlar nereden gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcılar ve uzmanlar arasında büyük kripto patlamasının kurumsal yatırımlardan kaynaklanacağı fikri giderek büyüyor. Diğer faktörlerin yanı sıra, 2017 yılının sonunda ve 2018’in başlangıcında görülen kripto para birimi patlamasının en önemli etkilerinden biri, kripto paraları ana ana akım haline getiren artan popülerlik. Ancak şimdi pek çok kripto para yatırımcısı bir sonraki adımın kurumsal yatırımlar tarafından piyasalara pompalanacak yeni fonlarla olacağına inanıyor. Bu da, beklenen hedef seviyelerinin gerçekleşmesini ve kripto paraların benimsenmesini artıracak. Büyük kurumlar gemide olduktan sonra, bir sonraki adım daha küçük işletmeler ve son olarak da müşterilerinden gelecek.

Kurumsal yatırımlar bir boğa koşusu başlatacak!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, bir endüstri avukatı olan John Lore, şimdi üniversitelerin kripto paralara endişe verici bir oranda yatırım yapmaya başladıklarını belirtiyor. Bu büyük kurumsal yatırımların tetikleyeceği boğa hareketinin başlangıcı olabilir mi? John Lore konuya yönelik şunları söyledi:

Bazı akademik kurumların stratejik nedenlerle kripto para sektöründe yer aldığını görüyoruz. Akademik kurumların isimlerini söyleyemem. Çünkü bu avukat müvekkil ilişkisine aykırı olur. Ancak bu alanda yatırım yapmaya başlamış çok sayıda  insan var. Yatırımcılar var ama bu noktada, yatırımcılar beklediğimizden daha az yatırım yapıyor. Akademiyi, bu genç ve hevesli fon yöneticileri ile sermaye arttırımı arasında bir bağ olarak görüyoruz.

Peki bu yatırımlar nereden gelecek?

John Lore’nin, bazı kurumların doğrudan bu yatırımların bir parçası olarak, kripto paralara yöneldiğine dair ciddi kanıtları var. Aynı zamanda bu durum akademik çevrelerdeki en azından bazı ana kurumların kripto yatırımına ilgi gösterdiklerini kanıtlıyor. Eğer bu küçük yatırımlar değer kazanırsa, daha büyük yatırımların bunları takip etmesini bekleyebiliriz. Bunlar yayıldıkça, daha fazla akademik kurumlar gemiye girecek.

Basitçe söylemek gerekirse, bu yatırımlar iyi giderse, diğer endüstriler kripto para yatırımında önde olmak için birbiri ile yarışabilir. Buna karşılık, bazı üniversiteler tarafından yapılan bu küçük yatırımlar, büyük kurumsal yatırımların  zincirleme etkisiyle başlamasını sağlayabilir. Bunu bir sonraki boğa koşusunun kurumsal yatırımlar tarafından yönlendirileceği teorileriyle bağdaştırın. Bu durumda piyasanın büyüdüğünü ve kripto paraların daha fazla benimsenerek hedef seviyelerini gerçekleştirdiğini görebiliriz.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin