kurumsal yatırımcılar
Uzmanların görüşü: "Kurumsal yatırımcılar sessizce Bitcoin topluyor"

Uzmanların görüşü: “Kurumsal yatırımcılar sessizce Bitcoin topluyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase Custody‘nin açıklanmasıyla birlikte, kripto yatırımcıları ve traderlar, endüstrinin nihayet kurumsal paraya hitap edeceğine ve kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılmaya başlanacağına dair oluşan algıdan dolayı oldukça heyecanlandı.

Ancak, duyurudan bu yana fiyatlar, kurumsal paranın geçen yılın Aralık ayındaki en yüksek seviyeleri baz alınarak bakıldığında kripto pazarlarını rahatsız eden acımasız ayı piyasasını ezebileceği yönündeki umutlarını yansıtmıyor.

Uzmanlara göre Kurumsal Yatırımcılar çoktan Bitcoin Birikimine başlamış olabilir

Ancak uzmanlara göre, kurumsal yatırımcılar hali hazırda Coinbase Custody ve benzeri düzenlemeleri önceden haber olabilirler. Ve bu yatırımcılar, sessiz sedasız düşük fiyatlardan Bitcoin ve diğer kripto para toplamaya başlamış olabilirler.

Cindicator finans analisti Hjortur Justinussen, kurumsal yatırımcıların önümüzdeki haftalarda SEC’den onay alabilecek CBOE Bitcoin ETF’i bekleyebilecekleri olasılığının olduğunu söyledi:

Yatırımcılar birikim aşamasında sessiz kalacaktır. Coinbase, fiziksel güvenlik, siber güvenlik ve çalışan hırsızlığını kapsayan tüm dijital paralar için bir sigortaya sahiptir. Ayrıca, fonlar çevrimiçi depoda her zaman yüzde 2’den az tutulur.

Aylık ücretlerde 100.000 dolarlık bir kurulum ücreti ve en az 10 milyon dolarlık yatırım ve 10 temel puan ücret alıyorlar. Bu durumda akıllara gelen soru o zaman CBOE tarafından muhtemel bir ETF’nin ne kadar olacağıdır.

Bazı kurumsal yatırımcıların, ETF’deki herhangi bir fiyat artışından önce pozisyonları oluşturmaya başlamak için Coinbase Custody veya OTC (tezgâh üstü) işlemlerini kullanabileceğini konusundaki açıklamasına ise şöyle devam etti:

CBOE’ deki kamu güveni, herhangi bir zamanda Coinbase’den daha yüksektir. Bu nedenle, kurumsal yatırımcıların çoğu zaten hazırda olduğu için CBOE ETF‘i bekleyeceğini varsayıyorum. Bu, eğer CBOE ETF’nin piyasaya sürülmesinin fiyatta büyük bir artışa neden olacağı beklentisi varsa, o zaman OTC’yi kullanabilirler. Bu arada Coinbase Custody, bu potansiyel harekete yarar.

Kurumsal yatırımcılar yatırım kararlarını genellikle gizli tutuyorlar

Risk sermayesi alanını demokratikleştiren yeni bir büyüme fonu olan Andra Capital’in ortağı olan Haydar Haba, kurumsal paraya olan güveni görme konusunda sadece birkaç ay uzakta olduğumuzu düşünüyor:

Birçok yatırımcı, gözaltı çözümlerine ihtiyaç duyuyor, bu yüzden Coinbase Custody gibi bir hizmet, menkul kıymetleştirilen varlıkları için saklama çözümleri arayan geleneksel yatırımcılar için oldukça avantajlı. Bu yılın sonuna doğru ve önümüzdeki yılın başlarında erken kabul göreceğimize inanıyoruz. Menkul kıymet borsaları, menkul kıymet tokenlerini listelemesini de, aynı zamanlarda gerçekleşecektir.

Haba, yatırımcıların sessiz kalma konusunu şu sözlerle değerlendirdi:

Tecrübemizde, yatırımcılar yatırım kararlarını nadiren kamuoyuna açıklar. İlk hamle avantajına sahip yüksek getiri sağlama açısından büyük bir avantajdır. Ancak bazıları hala kamuya açık olabilir.

Kripto alanında pazar analistleri ve yatırımcıları için bir fintech platformu olan Svandis CEO’su Hermann Finnbjörnsson, “gözaltında tutmanın kurumsal yatırımcılar için büyük bir darboğaz olduğunu” söyledi. Haba’nın düşüncelerine katılan Hermann ek olarak şunları söyledi:

Bizce piyasa yatırımcıları kurumsal fonların yıllardır olmasa bile çeyrek dönemlerce kripto paralara sistematik olarak yatırım yaptıklarını bilmiyorlar.

Önümüzdeki haftalarda İlginç gelişmelere şahit olabiliriz

CBOE’nin Bitcoin ETF‘sinin potansiyel onayı ve Coinbase’in gözaltı çözümünün şimdiye kadar devam etmesi ve faaliyete geçmesi, haftalar geçtikçe, yeni kurumsal paranın henüz girmeydiyse bile pazara girmesinin ilk etabı olabilir.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin