Kurumsal yatırımcılar kripto paralara yatırım yapıyor: İşte nedenleri
Kurumsal yatırımcılar kripto paralara yatırım yapıyor: İşte nedenleri

Kurumsal yatırımcılar neden kripto paralara fazlaca ilgi gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 şimdiye kadar Bitcoin ve kripto paralar için çılgın bir yıl oldu, 8 bin dolarlık psikolojik fiyat etrafında dalgalanan lider kripto para birimi kendisini daha yüksek seviyelerde tutmayı başaramadı. Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolardan yaklaşık %70 kadar aşağıda. Peki bu ortamda kurumsal yatırımcılar neden kripto paralara fazlaca ilgi gösteriyor?

Kurumsal yatırımcılar kripto paralara yatırım yapıyor: İşte nedenleri

Sektör uzmanları piyasanın kendisini düzelttiğini iddia ediyorlar ve bunun nedeni kripto paralar ile ilgili olarak hala devam eden düzenleyici belirsizliğine bağlı olabilir. Çeşitli ülkeler kripto paraların lehine ya da aleyhine tavır alıyorlar ve hala birçoğu ise kararlarını beyan etmeden önce hala kripto paraları değerlendirme sürecindeler. Fakat Goldman Sachs gibi şirketlerin kripto para saklama hizmetleri başlatmayı düşünmeleri ve Coinbase’in saklama hizmetine yeni kripto paraları ekleyeceğine yönelik haberler kurumsal yatırımcıların kripto varlıklardaki artan ilgilerine işaret ediyor. Kripto para birimlerinin neden kurumsal yatırımcılar için bir sonraki büyük şey olacağının 5 nedeni:

  1. Saklama hizmetlerinin iyileştirilmesi

Coinbase geçtiğimiz günlerde kurumsal yatırımcıların kripto paralarını güvenli bir şekilde saklayabilmelerini sağlamak için saklama hizmetlerine yeni kripto varlıkları eklemeyi düşündüğünü açıkladı. Yeni eklemelerin, bu kripto para birimleri için potansiyel bir hizmet talebinden kaynaklanması muhtemel. Bu gelişme, kurumsal yatırımcıların yatırım için Bitcoin ve Ethereum dışındaki kripto paralara baktıklarını ortaya koyuyor. Goldman Sachs, görünüşe göre kurumsal yatırımcılar için güvenilir saklama hizmetleri eksikliğini gidermeye yardımcı olacak, kripto para saklama hizmetleri sunmayı düşünüyor.

  1. SEC’in kripto varlıkları konusundaki tavrı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF’sini reddetmiş olsa da kripto paralara karşı duruşu oldukça olumlu görünüyor. SEC, teklifin onaylanmamasının Bitcoin’in ya da Blockchain teknolojisinin bir inovasyon ya da yatırım olarak fayda ya da değere sahip olup olmadığının bir değerlendirmesine dayanmadığını, ancak dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek için araçların yetersizliğinden kaynaklandığını vurguladı.

Kısa bir süre önce Fatfish’in CEO’su Kin-Wai Lau bir röportajda, dünyanın kurumsal talep tarafından yönlendirilen ikinci bir kripto para dalgası yaşadığını ve SEC’in kapılarını kripto paralara açmasının sadece bir zaman meselesi olduğunu söyledi.

  1. Düzenlenmiş kripto para ETF’leri

Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF’sinin reddedilmesinden sonra SEC, önümüzdeki iki ay içinde 9 ETF’ye bakacak ve nihai  kararını açıklayacak. SEC, gelecekte kripto türevlerinin onaylanma olasılığının açık olduğunu vurguladı. Asya’da, Singapur merkezli Huobi Borsası ise Haziran ayında kendi ETF’sini yarattığını açıkladı. ETF’leri başlatmak için yapılan tüm bu çabalarla, dünyanın ilk düzenlenmiş kripto para ETF’sinin görüleceği zaman uzak değil.

  1. Kripto para birimlerinin geçmiş performansları

Kripto paraların düzenlenmemiş doğalarının iki tarafı keskin bir kılıç olduğu sır değil. Bunun pozitif sonuçlarından biri, başlangıçlarından bu yana kaydettikleri hızlı büyüme. Lider kripto para birimi Bitcoin, 2012 ve 2016 yılları arasında, düzenli teknoloji stoklarından 6,5 kat daha fazla olarak yıllık yüzde 106 civarında bir artış kaydetti.

Aslında sadece geçen yıl Bitcoin, yüzde 1,318 oranında bir büyüme kaydederek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Ripple ise 2017 yılında yüzde 36,018 büyüme ile en büyük kazanan oldu. Kraken’in CEO’su Jesse Powell’a göre, kripto paraların piyasa değeri bu yıl 1 trilyona ulaşacak.

  1. Küresel olarak ortaya çıkan olumlu kripto para düzenlemeleri

Birçok ülke Blockchain’in dünyaya getirdiği devam eden dönüşümden yararlanmak adına kripto para birimleri ve ICO’lar için düzenleyici bir çerçeve geliştirmeye yönelik acil gereksinimin farkında. Japonya’da Bitcoin yasal bir ödeme aracı ve ülke resmen birkaç kripto para borsasını onaylıyor. Ülkede ayrıca, devlet destekli bir çalışma grubu da Japon Finansal Hizmetler Ajansı tarafından değerlendirilmekte olan ICO’lar için gelecekte yasa haline gelebilecek, kılavuzlar geliştirdi.

İsviçre’de, Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA), bu yılın başlarında ICO’lar için kılavuz yayınladı. Tayland ve Filipinler de ICO’lar için düzenleyici bir çerçeve oluşturdu. Kripto para birimleri ve ICO projeleri için düzenlenmiş bu çevre, yatırımcıları, sektörü güvenle keşfetmeye teşvik edecek.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin