Malezyalı düzenleyici uyardı: “Kripto para ATM’lerini sakın kullanmayın!”
Malezyalı düzenleyici uyardı: “Kripto para ATM’lerini sakın kullanmayın!”

Kripto suçlularının yeni odağı ATM’ler: Bitcoin ATM hackleme yazılımı 6 bin 750 dolara satışa çıkarıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyadaki Bitcoin ATM’leri sayısı her geçen gün artıyor. Bu ay itibarıyla dünya çapında 3.461 Bitcoin ATM olduğu biliniyor. Fakat bu popülarite artışı, suçluların da ilgisini çekiyor. Son olarak Trend Micro tarafından yapılan bir araştırma, kan donduran bir olayı açığa çıkardı.

Teknoloji blogu Trend Micro’nun yaptığı araştırmaya göre dark web’deki bir satıcı, Bitcoin ATM’lere bulaşan kötü amaçlı bir yazılımı 6 bin 750 dolara satışa çıkardı.

Bitcoin ATM’leri geleneksel ATM’ler gibi bir banka ile değil, bir kripto borsası ile bağlantı kurarlar. Yani, BTC ATM’leri geleneksel bir ATM yerine kripto satın almak için bir kiosk gibi hareket ederler.

Benzer şekilde, Bitcoin ATM’leri geleneksel ATM’lerle aynı doğrulama ve güvenlik standartlarını gerektirmez, bunun yerine kullanıcı kimlik kartları ve doğrulama için kullanılan cep telefonu numaralarına ihtiyaç duyar.

Kötü amaçlı yazılım, EMV ve NFC destekli bir kartla birlikte geliyor. EMV, kredi ve banka kartı ödemeleri için global bir standarttır ve temassız ödemeler için kullanıcıyı anonimleştirerek NFC (Yakın alan iletişimi) sağlar.

Sayıları her geçen gün artan Bitcoin ATM’lerini kötü günler bekliyor olabilir. Öyle ki kötü amaçlı yazılımlar Bitcoin ATM’lerinin piyasadan kaldırılmasına dahi sebep olabilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Bitcoin ATM’leri tüm dünyada hızla artıyor!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin