Yatırımcılar Bitcoin yerine Ethereum ve Cardano gibi altcoinlere yatırım yapıyor

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin yerine hangi kripto paralara yatırım yapıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, kurumsal yatırımcıların salı günü fiyatları ani bir düşüş yaşayan Bitcoin yerine Cardano ve Ethereum girişinde artış olduğunu ortaya koyuyor.

Coinshares, ilginç bir bulgu ortaya çıkardı. Buna göre, yatırımcıların Cardano ve Ethereum gibi altcoinlere olan yeni bir ilgisi var. Cardano’ya girişlerin bu hafta kayda değer bir artış kaydettiğini, neredeyse Ethereum akışına eşit olduğunu ve yılbaşından bugüne toplam tutarı 108 milyon dolara çıkardığını belirtiyor.

Geçen hafta Ethereum girişleri 17,3 milyon doları buldu ve ardından Cardano 16,4 milyon dolara ulaştı. Bir hafta önce, Cardano’nun girişleri yaklaşık 5 milyon dolardı. Ethereum ise 31.4 milyon dolarlık sabit girişler kaydediyordu.

Bitcoin yerine ‘altcoin’ hakimiyeti

CoinShares ayrıca Cardano ve Ethereum’daki son sermaye akışının Bitcoin dışındaki altcoinlere yatırımcı çekebileceğini söyledi.

Rapora göre dijital varlık yatırım ürünleri, geçen hafta toplamda 151 milyon  dolar tutarında giriş gördü.  Yılbaşından bugüne girişleri rekor kırarak 9 milyar ABD dolarına ulaştı. Hafta içi fiyat artışları, yönetim altındaki toplam varlıkların 87 milyar  dolar olmasıyla rekor seviyelere ulaştı. Buna rağmen haftayı 83 milyar ABD Doları ile kapattı.

Firma ayrıca, yavaş yatırım girişi ile birlikte Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmanın piyasa hakimiyetini etkilediğini belirtti:

Bitcoin, hafta boyunca altcoinlere karşı azalan hakimiyetine rağmen toplam girişleri 98 milyon dolar olarak gördü. Ayrıca, Yönetim altındaki varlıkları 56 milyar dolarlık rekor seviyeye itti.

Genel dijital varlık yatırım ürünü piyasasının bu hafta tanık olduğu pozitif girişlere rağmen (151 milyon dolar), CoinShares bu rakamların bu yılın başlarında gözlemlenen rakamlara kıyasla bastırılmış olduğunu bildirdi.

Rapor, “Son zamanlarda akışlar olumlu olsa da, 2021 yılının ilk yarısında 960 milyon dolara kıyasla, 2H’de günlük ortalama 750 milyon dolar olan düşük hacimlere tanık olduk” diyor.

Solana, Polkadot ve XRP girişlerinin yeni bildirilen fiyatları sırasıyla 9,8 milyon, 5,2 milyon ve 3,1 milyon dolar olarak işlem gördü. Firma, Cardano ve Ethereum’un yükselişine katkıda bulunan katalizörü henüz belirlemedi. Ancak, bu tür coinlerin ilerlemesini dünya bilgisayar madeni paraları için artan olumlu yatırımcı duyarlılığına bağladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin