Kurumsal para piyasaya özellikle volatilite ve likidite eksikliğinden girmiyor
Kurumsal para piyasaya özellikle volatilite ve likidite eksikliğinden girmiyor

Kurumsal para piyasaya neden girmiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock’ta çalışan profesyonel yatırımcı Adam Grimsley, kurumsal yatırımcıların kripto paraları yakından izlemelerine rağmen neden henüz yatırım yapmadıklarını ana hatlarıyla açıkladı. Grimsley’e göre, kurumsal para piyasaya düzenleyici belirsizliği, volatilite ve eğitim eksikliği nedeniyle girmiyor.

Kurumsal para piyasaya özellikle volatilite ve likidite eksikliğinden girmiyor

Prime Factor Capital’in kurucularından Adam Grimsley, bazı yüksek servetli bireylerin portföy oluşturmalarına rağmen kurumsal yatırımcıların çoğunluğunun düzenleyici kesinliği beklediklerini söyledi. Grimsley, 16 Haziran’da katıldığı bir konferansta Londra’daki denetçilerin konuya dahil olma konusunda isteksiz olduklarının ve düzenleme eksikliğinin altını çizdi. Grimsley’in konuya yönelik şunları söyledi:

Bankalar, kurumlar ve profesyonel yatırımcılar başlangıç çizgisinde kaldılar. Büyüklük, altyapı, bağlantılar ve itibarın olağan avantajları, bu alana hızlı bir şekilde geçmek için engeller olarak görülüyor. Volatilite, likidite eksikliği ve düzenleyici belirsizlik gibi endişeler, geleneksel akıllı paranın sektöre girmesini engellemek için fazlasıyla yeterliydi.

James Radecki, kurumsal paranın pazara girmeye başladığını belirtiyor

Ayrıca Grimsley, açıklamalarına şunları ekledi:

Yüksek servetli bireylerin ve ana yatırımcıların aile ofisleri veya özel bankalar aracılığıyla, son birkaç yıldır kripto varlıklarda sessiz bir şekilde pozisyon oluşturuyor.

Aynı etkinlikte bir panel tartışmasında, DRW’nin kripto para kolu olan Cumberland’ın küresel iş geliştirme müdürü James Radecki, kurumsal paranın pazara girmeye başladığını ve volatilitedeki azalmanın bunun kanıtı olduğunu söyledi. Prime Factor Capital, bir kripto para birimi ve kriptoasset varlık yönetim şirketi. BlackRock’tan ayrıldıklarında Grimsley, kurucuların yeni teknolojiye şahsen yatırım yaptıklarını ve profesyonel yönetim hizmetlerinin eksik olduğunu hissettiklerini söyledi. Grimsley açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Biz bir süre Blockchain endüstrisinde yer aldık ve Blockchain’in devasa potansiyelini gözlemledik. Birçok farklı protokolde milyarlarca değer yakalama kapasitesine sahip.

“Düzenleyici belirsizliği kurumsal yatırımcılar için en büyük engel.”

Grimsley, düzenleyici belirsizliğin daha büyük yatırımcılara en büyük engel olduğunun altını çizdi. Grimsley, kripto para birimlerinin İngiltere’de düzenlenmediğine ve FCA’nın piyasaya girme arzusunun çok az olabileceğine işaret ediyor. İngiltere Hazine Komitesi’nin yeni teknolojiyi anlamaya çalışmak için özel bir komite yarattığını da ekliyor.

Ayrıca Grimsley, kripto para borsalarında yaşanan son zamanlardaki hack ve hırsızlık olaylarının bazı sorular bıraktığını vurguluyor. Grimsley, profesyonel yöneticilerin, müşterilerinin çıkarları doğrultusunda en uygun şekilde davranmaları için yasal bir zorunlulukları olduğundan bu borsaları kullanmaktan çekindiklerini de belirtiyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin