Nvidia Blockchain ile etkili reklam sunacak
Nvidia Blockchain ile etkili reklam sunacak

Nvidia Blockchain destekli yapay zeka oluşturacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nvidia Blockchain teknolojilerine olan ilgisini artırıyor. Geçen sene kripto madenciliğine artan talep nedeniyle sık sık adı geçen ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia’nın, Blockchain ve yapay zekayı kullanan online satış platformu geliştirmek için Ubex adlı bir startup şirketiyle çalıştığı öğrenildi.

Nvidia Blockchain ile etkili reklam sunacak

Startup şirketinin sözcüsü Abhinav Agrawal, Nvidia’nın Ubex’i bu ayın başlarında Inception Programı’na kabul ettiğini söyledi. Ubex, teknolojiyi bir insan gibi düşünmek için tasarlanmış bir bilgisayar program türü ile web sitelerin sinir ağına müdahil olarak daha etkili bir şekilde reklam sunabilmesini sağlayacak.

Esasen Startup, hizmetlerin desteklenmesi için Blockchain teknolojisini kullanmayı hedefliyor. Ayrıca tüketici bilgilerinin depolandığı ağ hedefli reklamlara yardımcı olan dağıtık defter teknolojisi’nin (DLT) kullanılması ile doğru reklamın doğru kişiye gösterilmesini sağlayacak.

Nvidia Blockchain ağını yapay zekayı eğitmek için kullanacak

Ubex kurucu ortağı ve CEO’su Artem Chestnov,  startup’ın özellikle hedeflenen şeffaflık ve işlem hızı olduğu için Blockchain teknolojisini kullandığını söyledi. Artem Chestnov’un açıklamalarına şunları ekledi:

Herhangi bir yapay zeka daha etkin çalışmak ve öğrenmek için veri setlerine ihtiyaç duyar. Bir AI eğitimi çok fazla çaba gerektirir. Blockchain tabanı, yapay zekayı daha hızlı, daha akıllı hale getirmek için kullanılacak binlerce bilgi kaynağına ulaşmamızı sağlayacak. Böylece yapay zekayı, daha güçlü ve daha verimli hale getirebileceğiz.

Şirketin gözünü kamaştıran Ubex’in planlı uygulaması

Şu anda startup şirketi test için kendi platformlarının bir prototipini piyasaya sürdü. Nvidia Inception Programı, web sitesindeki bilgilere göre, ürünlerini geliştirmek ve pazarlamak için veri bilimi ve yapay zeka girişimlerine kaynak sağlamayı amaçlıyor. Agrawal, bu kaynakların eğitim ve pazarlama araçlarının yanı sıra startup şirketinin sinir ağını eğitmek için gerekli olan veri setlerinin de hazır olduğunu söyledi.

Nvidia Inception Program başkanı Arjun Dutt, Ubex’in inkübasyon programının bir parçası olduğunu doğruladı. Ancak Blockchain’in kullanımının “şirket için dikkate değer bir faktör olmadığını” söyledi. Blockchain’den daha ziyade, şirketin gözünü kamaştıran Ubex’in planlı uygulaması olmuş. Arjun Dutt konu ile alakalı aşağıda ki yorumu yaptı:

İlginin ana sebebi, daha iyi çevrimiçi reklamcılık algoritmaları için kullandıkları derin öğrenme ve sinir ağlarını kullanma düşüncesidir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin