Circle CEO'su Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu
Circle CEO'su Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Küresel piyasalarda satış dalgası artarken Bitcoin (BTC), sabit kalarak herkesi şaşırtıyor: İşte nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hisse senedi piyasalarında bu hafta satış dalgası artarken Bitcoin (BTC), oldukça şaşırtıcı bir şekilde değer kaybetmedi.

Küresel piyasalardaki son durum

Dow Jones Endüstri Endeksi bu hafta otalama yüzde 3’ten fazla düştü. Dow Jones, bu haftaki son satışlarla kazançlarını kaybetti. Daha sonra bu düşüşün bir kısmını geri aldı. Nasdaq da bu süreçte yüzde 2’nin üzerinde düştü. Devam eden ticaret savaşının korkusu ve yükselen faiz oranları da satış fiyatına eklendi. Ancak  Bitcoin’in pazardaki sabit duruşu ise herkesi şaşırttı. Bitcoin, bu hafta aşağı yönde yüzde 0,7 oranında hareket ederken son iki hafta içerisinde de yüzde 2,7 oranında yükseldi.

Ekim ayının başlarında, hisse senedi piyasalarındaki belirsizlik, Dow’ın iki gün içinde 1.300 puan kadar düşmesiyle, Şubat ayından bu yana en yüksek satış hacmine ulaşması nedeniyle, kripto paralara da yansıdı. Bitcoin ise yüzde 6 düştü, kripto paranın bu süre içinde 18 milyar dolar değerinde kayıp oldu. Yatırımcıların panik satışları, Ekim ayında hisse senedi ve tahvil piyasalarında 5 trilyon dolar zarara neden oldu.

Küresel piyasalardaki satış dalgası, artık Bitcoin (BTC) fiyatını etkileyemiyor!

Piyasalar Şubat ayı başlarında konsolide edildiğinde, Bitcoin iki gün içinde değerinin yüzde 33′ünden fazlasını kaybetti ve 24 saat içinde 9.000 doların altına inerek 6.000 dolar seviyesine düştü. Ancak lider kripto para birimi, daha düşük volatilite ve daha az fiyat değişimi ile yeni bir döneme giriyor gibi görünüyor.

Küresel piyasalardaki satış dalgası, hep Bitcoin’i olumsuz  etkiliyordu. Ancak bu kez durum farklı. BKCM’nin kurucusu ve CEO’su Brian Kelly, kripto para yatırımcılarının artık daha geniş piyasalarda olup bitenlerden ayrıldığını belirtiyor. Kelly, konuya yönelik şunları söylüyor:

Microsoft düştü, yatırımımı korumak için Bitcoin satsam daha iyi olur, diyen kimseyi bilmiyorum.

Kurumlar, yeni varlık sınıfını giderek daha fazla benimsiyorlar

Bitcoin’de satışlar yavaşladı ve Kelly’ye göre Bitcoin, fiyat tabanını 6.000 dolar seviyelerinde bulmuş gibi görünüyor. Kelly, bireysel yatırımcıların artık yorulduğunu belirterek piyasanın kurumsal yatırımcıların devreye girmesini beklediğini vurguluyor. Ayrıca analiste göre, kurumsal yatırımcılar sektöre geliyor ancak yavaş bir şekilde.

Kurumlar, yeni varlık sınıfını giderek daha fazla benimsiyorlar. Fidelity Investments, kurumsal alıcılar için piyasaya girecek pek çok yatırımcının eksik bir faktör olarak gördüğü bir saklama çözümü başlattı. Bu arada Yale gibi büyük bağış sermayeleri, şimdiden  kripto paraya ve Blockchain’e yönelik yatırımlar yapıyor.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin