featured
Bitcoin piyasası ne durumda?

Küresel piyasalar çökerken Bitcoin piyasası yükseliyor: Peki Bitcoin bu durumdan nasıl fayda sağlayabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halihazırda, 6.429 dolarlık bir fiyatla işlem gören Bitcoin geçen aydan beri borsada istikrarını koruyor. Ekim ayında küresel piyasalar yükselirken, düşen Bitcoin piyasası şu an için bir kaç salınımla yine istikrar kazanıyor. Peki şimdi bir ralli görme şansı var mı?

Bitcoin piyasası ne durumda?

Bitcoin şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla yaklaşık yüzde 68 oranında aşağıda ve son 24 saatte yüzde 0,04 oranında artarak 6.414 dolardan işlem görüyor. Ethereum (ETH) ve XRP de küçük bir marjla yeşil renkte. Dünyanın önde gelen kripto para birimi, 111 milyar dolarlık piyasa değeriyle 4 milyar dolarlık günlük işlem hacmini yönetiyor.

Son 2 aya bakarsak, Bitcoin 6.200 dolar ile 6.900 dolar arasında dalgalandı. Son derece değişken bir piyasa olarak nitelendirilen Bitcoin piyasası, son 18 aydaki en düşük volatiliteyi kaydetti. Bir dizi olumlu haber, Nasdaq’ın ana şirketi ICE’nin kendi dijital varlık şirketini kurması, Fidelity yatırımını, Yale gibi kripto pazarına yatırım yapan bir dizi üniversiteler büyük kripto para birimlerinin fiyatını etkilemedi.

Küresel piyasalardaki durum

Bununla birlikte, Bitcoin fiyatlarındaki az harekete rağmen, piyasa küresel borslardan daha iyi performans gösterdi. Bugün Avrupa’dan Asya’ya, hisse senetleri yine düşüşte. ABD merkez bankası da faiz oranlarını artırmayı planladığına göre, küresel hisse senetleri bir darbe alıyor. Geçen ay küresel borsa için oldukça kötü bir durum oldu. Ekim, Bitcoin’in yaklaşık yüzde 3,67 oranında düşüşle kalacağını gördü. Bununla birlikte, fiyat sadece 6.500 dolar civarında hareket etti. Bitcoin düştüğü için, altcoinler daha da düşüyor, dolayısıyla bir bütün olarak kripto piyasası yaklaşık yüzde 8,39’luk daha büyük bir rotayı gördü.

Bu sırada S&P 500 Endeksi, değerinin yüzde 7,28’ini kaybetti. Petrol fiyatları da negatif büyümeyle birlikte ayı bölgesine itiliyor, ham petrol WTI kırmızıyı yüzde 13,27 oranında gördü. Ancak ABD 10 yıllık tahvil piyasası yüzde 2,24 oranında yükseldi. ABD ve Çin ticaret savaşı borsa düşüşünü körükleyen nedenlerden biri oldu. Ancak asıl neden, borsada uzun süredir devam eden başarıya atfedildi. Bu durum, ekonomi ve piyasanın artık işleyememesi nedeniyle durması ve çökmesi anlamına geliyor.

Bu düşmanlara karşı korunma altına alınan altına bakacak olursak, geleneksel piyasanın kaba zamanlarını kaydettiği ve yükseldiği tahmin ediliyor. Sarı metal fiyatı geçen ayın sonunda 1,189 dolardan yaklaşık 1.220 dolara çıktı.

Bitcoin, geleneksel piyasalar düşüşteyken bundan nasıl kazanç sağlayabilir?

Bununla birlikte, borsaların düştüğü ve Bitcoin fiyatlarının da düştüğü ilk dönemden farklı olarak, bu sefer Bitcoin yeşillendirmeyi başardı. Bitcoin, geleneksel pazardaki altın gibi yükselemese de, istikrarı sürdüren Bitcoin, olumlu bir işaret. Ekim ayında bir yükselişe son verdikten sonra, altın Kasım ayında bir miktar düşüş kaydetti ve şu ana kadar 1.209 dolar seviyesinde kaldı. Daha güçlü dolar altın fiyatlarını da etkiliyor. Bununla birlikte, Bitcoin düz bir çizgi sürdürmeye çalışıyor.

Dahası, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi uzmanlar yükselen faiz oranları ve yavaşlayan büyümenin tetiklediği bir piyasa çöküşünü uyardı. Uluslararası Para Fonu (IMF) bile bu çöküşün 2008 mali krizinden çok daha kötü olacağına dair bir uyarı yayınladı. Sadece on yıldır sektörde olan Bitcoin piyasaya nispeten yeni. Ve geleneksel borsa çöküşünün beklenirken, kurumsal yatırımcıların çıkarları ile birlikte düşük likiditesi, Bitcoin’in bir kazanan olarak ortaya çıkıp çıkamayacağı gösterecek.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin