Kripto para piyasası taban fiyatları geride bıraktı
Kripto para piyasası taban fiyatları geride bıraktı

İşte Bitcoin ve kripto para piyasası hakkında içinizi rahatlatacak bilgiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para piyasası Kasım ayının başından beri yükselişte. Kripto para piyasası sektörünün toplam değeri, ay başında 203 milyar dolardı. Geçen Çarşamba günü 6 milyar dolarlık bir artış göz önüne alındığında, fiyatlar ilk hafta boyunca kademeli olarak yükseldi ve yavaş yavaş hızlanmaya başladı.

Bitcoin ve kripto para piyasası taban fiyatları geride bıraktı

Pazar, son yedi gün içinde yaklaşık 17 milyar dolar artarak, mevcut değerlemesini yazım sırasında 220 milyar dolar seviyesinin altına çekti. Bu, toplam kripto para değerlerinde %8’lik bir artışı temsil ediyor. Sektörün yılbaşındaki yüksek beklentileri pek gerçekçi değildi. Yatırımcılar hayal kırıklığına uğradılar ve Ocak ayının ikinci yarısında yaklaşık 400 milyar dolar değer kaybına şahit oldular. İlk iki çeyrekte, yatırımcılar hala boğa piyasasının geri döneceği umuduyla sabretti. İki umut verici işaret vardı, ama bunlarda sadece daha fazla piyasa düzeltmesine yol açtı.

Son kayda değer boğa koşusu Temmuz ayı sonuna doğru gerçekleşti. Bitcoin ETF’lerini çevreleyen coşku, fiyatları yükselişe geçirdi, ancak SEC’in kararını ertelemesi, fiyatların yeni derinliklere doğru batmasına neden oldu. Goldman Sachs, BTC alım satım masasının öngörülebilir bir gelecekte rafa kaldırıldığını açıkladığında pazar zorlukla dengelendi. Panikli yatırımcılar, kripto pazarlarını 200 milyar dolarlık bir çizgiye çekerek kısa bir süre için satış indirimi başlattı.

İşte Bitcoin ve kripto para piyasası hakkında içinizi rahatlatacak bilgiler

Bitcoin ve kripto para piyasası için şimdi yön neresi?

Deneyimli traderlar, son yedi gün içindeki fiyat artışının, iyimserlik sektörüne geri döndüğünü gösterdiler. Ayrıca geçtiğimiz iki ay boyunca pazarın, sektörün sağlığı için önemli bir kılavuz rayı olan en iyi 10 kripto paranın fiyatlarının sabitleştiğini açıkladık. Yani, Bitcoin yaklaşık 6.500 dolara demir atmışken, Ethereum’da (ETH) 200 dolarlık bir taban değerinin olduğunu gösterdi. Bu fiyatlar taban fiyatları, yukarı doğru herhangi bir hamle, boğa işaretleri olarak görülmekle birlikte, muhtemelen hızlı bir ivme kazanacak.

EToro’daki kıdemli analist Mati Greenspan, bu istikrarlı durumun, fiyatların daha düşük seviyelere geleceği piyasadaki korkuları hafifletmeye yardımcı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bitcoin’in son birkaç haftadır pürüzsüz fiyat hareketleri, bu piyasanın olgunlaştığının açık bir kanıtı. Bu nedenle, bu varlık için geçmişte gördüğümüze benzer şekilde, döngü devam ediyor. Bu noktada, yukarı doğru güçlü bir kopuş, ayı piyasasının altını ve bir sonraki boğa koşusunun başlangıcını kolayca işaret edebilir.

Yani bu bir boğa koşusunun başlangıcı mı?

Yani bu bir boğa koşusunun başlangıcı mı?

Birçok analist ve gözlemci, geçmişte nemli bir atıştan daha fazla bir şey kalmadığını söyleyerek, ortaya çıkan bir boğa koşusunun varlığını belirtti.

Bu bir tahmin değil. Yatırımcılar için bu haftaki trendlerin en önemli vurgusu kripto para piyasası bir çeşit taban fiyatı belirledi. Bu temel seviyeden, yukarı doğru herhangi bir hareket bir boğa koşusu olarak yorumlanabilir. Tabii ki, kripto para piyasasının 200 milyar doların üstünde kalması için hiçbir sebep yok. Ancak, traderlar için piyasanın sağlığını ve yönünü değerlendirmek üzere bir standart yakalandı.

Cryptobriefing

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin