Küresel blockchain patent yarışına gerçekten kim liderlik ediyor?
Küresel blockchain patent yarışına gerçekten kim liderlik ediyor?

Küresel blockchain patent yarışına gerçekten kim liderlik ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devlet teşvikleriyle desteklenen Çin’deki şirketler, başka herhangi bir yerden daha fazla blockchain patent başvurusu yapıyor. Peki kaç tane patent verildi?

Patent yarışı

Intellectual Asset Management Magazine isimli derginin yeni bir raporuna göre, Alibaba’nın Ant grubu, Ping An grubunun hemen ardından 2015’ten bu yana en çok blok zinciri patentini aldı.

Çin’in en popüler mobil ödeme uygulamalarından AliPay’in sahibi Ant Group, rapora göre toplam 2.298 patent başvurusu yaptı. Shenzhen merkezli sigorta şirketi Ping An Group, 2020 yılında blockchain patent başvurularının sayısını keskin bir şekilde artırdı. 2016’dan bu yana 1.215 blockchain patent başvurusu yaptı. Tencent, 1.666 patent başvurusuyla üçüncü sırada yer aldı.

Yeni raporun verileri, dünyanın 44 patent veren otoritesinden patent başvuruları ve hibeleri toplayan bir veritabanı olan Derwent World Patent Index’e dayanıyor.

Çinli şirketlerin blockchain patent başvurusu miktarları açısından mutlak bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor. Blockchain patent başvuruları sayıları açısından ilk on şirket arasında, Ant Group, Ping An Group, China Unicom ve Baidu dahil olmak üzere dokuz şirket Çin’den geliyor. Dokuz şirketin patenti, dünyadaki toplam blok zinciri patent başvurularının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Başkan Xi Jinping, blockchain teknolojisinin 2019’daki gelişimini vurgulayarak, blockchain teknolojisinin “Çin’in dijital dönüşümünün bir sonraki dalgasına öncülük edeceğini” söyledi ve bunun için daha fazla araştırma, yatırım ve düzenleme çağrısında bulundu. 35.000’den fazla şirket Xi’nin çağrısına yanıt verdi ve şirket adlarını ve “blok zinciri” terimiyle ilgili büyük işleri kaydederek işlerini blok zincir sektörlerine genişletti. Şimdi bu şirketler sadece blockchain övünme hakları elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda blockchain ile ilgili daha fazla patent başvurusunda bulunmak istiyor.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin