kur etkisi

BTC dünyada düşerken Türkiye’de durum ne? Kur etkisi TRY çiftlerini nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve altcoinler bildiğiniz gibi küresel kripto piyasalarında açık bir şekilde ayı piyasası görünümü veriyor. Öyle ki birçok altcoin geçen seneki büyük yükseliş önceki fiyatlarına geri dönmüş durumda Bitcoin de keza dolar karşısında geçen seneki fiyatlarında bulunuyor.Fakat kur etkisi Türkiye piyasasında kripto paralarda bir boğa etkisi oluşturmuş durumda.

Küresel piyasalarda doların güçlenmesinin kripto para piyasalarına yansımasını gördüğümüz şu günlerde Ülkemiz özelinde durum çok daha farklı boyutlara ulaşmış durumda. Türk Lirası Tüm dünya paralarının dolar karşısındaki değerine göre negatif ayrıştı. Bu durum başta Bitcoin olmak üzere ülkemizde işlem gören altcoinler karşısında da değer kaybetmesine neden oluyor. Böylece Bitcoin ve altcoinler TRY karşısında hızla değer kazandı.

kaynak: sistemkoin

Tarihe kaydedilecek olan 10 Ağustos 2018 Cuma gününde ülkemizde en çok kullanılan yabancı dövizler olan dolar ve avronun günlük 15’in üzerinde bir artış kaydetti. Ve hepimiz USD/TRY ve EUR/TRY kurlarının teknik olarak pek görülmeyen bir şekilde soluksuz yükselişini izledik.

Kur etkisi kripto para TRY çiftleri arasında da büyük artışlara neden oldu

Ülkemizde de artışının direkt etkisine bağlı olarak Türk kripto borsalarında 1 BTC’nin fiyatı 40.000 TL’yi gördüğüne şahit olduk. Bunun yanında ülkemizdeki kripto para borsaları arasında platformunda en çok altcoin barındıran kripto para borsası Sistemkoin‘de de kripto paraların Türk Lirası karşısında rallisini izledik.

Kripto para piyasasının gelişmesi ile dünyadaki geleneksel piyasalarla olan entegrasyonun artması sonucu Türk kripto piyasasının da dünya genelindeki kripto piyasalarından negatif ayrışmasını açık bir şekilde görebiliyoruz.

Kripto piyasalarının ise oluşturdukları hacimden dolayı yabancı döviz kurlarına alternatif bir piyasa olduğunu bu yaşanan kur artışı ile çok daha net bir şekilde görmüş oluyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin