KuCoin, Metaverse projeleri için yeni bir fon başlattığını duyurdu
KuCoin, Metaverse projeleri için yeni bir fon başlattığını duyurdu

KuCoin borsasının “Hong Kong ofisi boş” iddiaları ortalığı karıştırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong’dan bağımsız bir gazeteci olan Jackson Wong’un yakın zamanda yayımladığı bir Medium haberinde, Kucoin şirketinin bir kripto borsası olarak güvenilirliğini ve sistem güvenliğini sorguladı.

Bildiride şu ifadeler vardı:

UYARI: KuCoin’in Hong Kong ofisi boş. Bu borsaya para yatırmak konusunda son derece tedbirli olun.

Hong Kong ofisleri boş olduğu için popüler kripto borsası olan KuCoin’in bir çıkış aldatmacasına kalkışabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

KuCoin ile ilgili uzun süreden beri şüpheler mi var?

Wong bildirisinde, daha önce Çin hükümeti tarafından çıkarılabilecek bir sonraki kripto krizi sırasında likit kalacağından korktuğunu söyleyerek, kripto borsası ile ilgili daha önceki kaygılarını tekrar gözden geçirerek başladı. Kripto borsasının kimseye çaktırmadan ayakta kaldığını iddia etti.

Wong daha sonra, sadece Hong Kong sınırları içerisinde faaliyet gösteren kripto borsası konusunda her zaman şüpheleri olduğunu dile getirdi. Wong, Hong Kong topluluğunda, borsa ile ilgili hiç haber almadığını ve Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Komisyonu (SFC) tarafından borsada işlem yapılmasını askıya almaya yönelik eylemlerde bulunacaklarını iddia etmişti.

Kripto borsasının düzenleyici kurumların zulmünden uzak durduğu gerçeğine ek olarak Wong, Hong Kong’daki kripto borsası hakkında herhangi bir yerel haber ya da tanıtım görmediğini de ekledi.

Ayrıca Wong’un değindiği başka bir konu da borsa ekibinden hiç kimsenin Hong Kong isimleri olmadığı ve Hong Kong’da ikamet etmedikleriydi. Çin vatandaşlarının Hong Kong’da yaşayabilmeleri için ise ya çalışma vizelerinin olması yada Hong Kong vatandaşlığına başvurmaları istenen bir durum.

Wong Sözde KuCoin Ofislerini Ziyaret Etti

Bu noktada, Hong Kong merkezli kripto borsaları ile ilgili iddialar yalnızca söylenti olarak düşünülebilir. Bu nedenle Wong, KuCoin’in genel merkez adresi olarak gösterdiği Kiu Fu Ticari Binası 20. kattaki ofislerini ziyaret etti. Binanın dizin panosuna bakıldığında, 20. katta bulunan ofisler sadece “Rich Moral CPA” ve “Smart Team International Consultants” olarak adlandırılan şirketlerdi. Wong, ayrıca binada KuCoin adına bir ofisin olmadığını da vurguluyor.

1*QP1qVvfBde0RYy1FnbFVAw.jpeg

Araştırmasın devam eden Wong, KuCoin’in “Smart Team International Consultants” ile yakından ilgili olan Smart Team Secretarial Ltd. adlı bir ticaret şirketi altında listelendiğini de kaydetti. Bu nedenle, KuCoin temsilcisinden bir yanıt almak için ofis zilini çaldı.

Wong, Rich Moral CPA’dan bir temsilcinin, Smart Team’in tabelasının durmasına rağmen yıllar önce ofislerden çıktığını söyledi. Wong ayrıca Rich Moral CPA temsilcisinin, Smart Team oradayken bile, KuCoin borsası veya kripto ile ilgili herhangi bir faaliyetlerini doluğunu duymadığını söyledi.

KuCoin operasyonlarını nerede sürdürüyor?

Wong, araştırma raporunu KuCoin’in faaliyetlerini yürütmekte olduğu bazı teorilerle tamamladı:

Önceki bildiride bahsedildiği gibi Çin’in Sichuan bölgesinde mi yoksa Hong Kong’da uzaktan bir yerlerde mi çalışıyorlar? Ama bu doğru olamaz değil mi? Bu büyük bir borsa ve sadece evde çalışıyorlar! Peki, bir adım geri atalım. Belki Hong Kong’da başka bir yerde ofisleri vardır. Ama dürüst olmak gerekirse, Hong Kong kimlik kartlarının veya pasaportlarının olmadığını bildiğimiz için bunun olabileceğine inanmıyorum. Hong Kong’a istedikleri gibi giremezler… Çinli vatandaşlar izinsiz girip çıkamazlar.

Bu durum gerçeği yansıtıyorsa doğrulanabilir bir merkezi olmayan borsaya para koyma oldukça riskli bir durum olacaktır. Olası bir durumda kripto para borsası, müşterilerinin para çekme işlemlerini durdurarak ya da platformlarını aniden kapatarak, müşterileri yüz üstü bırakabilir. Böyle bir durumda muhatap bulma zorluğundan dolayı her hangi bir hak da idda edilemeyebilir.

Kullanıcılar paralarını geri almak için devlet düzenleyicilerine de gidemezler. Çünkü borsa çalışanları dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Wong, yatırımcısını daha şeffaf hale gelene kadar borsadan kaçınması için uyararak haberini sonlandırıyor:

Onlar oldukça şüpheliler. Hong Kong’da ofisleri olduğunu söylediler. Ama hepsi yalan. Orada kimse yok! Tamamen boş. Ve en önemlisi, kripto paralarla uğraşmak için bir Hong Kong lisansına bile sahip değiller.

KuCoin borsasından açıklama gecikmedi

Söylentinin yayılmasından kısa bir süre sonra, KuCoin web sitesinde “KuCoin Ofisleri Üzerine Açıklamalar” başlıklı resmi bir duyuru yayınladı. duyuruya göre, merkez ofisin Singapur’da bulunduğunu ve Hong Kong adresinin “KuCoin’in birçok yan kuruluşundan biri”nin posta adresinden başka bir şey olmadığını açıkladı.

Ancak KuCoin’in resmi Twitter hesabı, doğal olmayan bir şey gösteriyor. Sosyal platformdaki bazı insanlar tarafından sorgulandığında “Dikkat: Bu hesap geçici olarak kısıtlanmış” mesajı gösteriliyor.

5f1d72ce591be4f7dcc63619a0b7dfa0.png

Yayın süresi itibariyle günlük 14.824.127 dolarlık ticaret hacmi ile, KuCoin Coinmarketcap’ta 53. sırada yer alıyor. ayrıca KuCoin borsasının kariyer sayfasında, Singapur ve Çin gibi farklı ülkelerdeki çok sayıda departmandaki açık pozisyonlar yer alıyor.

 chepicap – newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin