Güney Kore, Dördüncü Sanayi Devrimi için eğitim programı başlatıyor.
Güney Kore, Dördüncü Sanayi Devrimi için eğitim programı başlatıyor.

Güney Kore, Dördüncü Sanayi Devrimi için Blockchain geliştirmelerini hızlandırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Bilim ve Bilişim Bakanlığı, Dördüncü Sanayi Devrimi’nin ihtiyaçlarını karşılamak için “Yenilikçi Büyüyen Gençlik Yetenek Programı” adı verdiği bir programın başlatılacağını duyurdu. Bu program, Güney Kore’nin genç nüfusunu geleceğe hazırlamak için Blockchain’i de teşvik edecek.

Dördüncü Sanayi Devrimi nedir?

Dördüncü Sanayi Devrimi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından, küresel politikanın içinde yaşadığımız, çalıştığımız ve birbirimizle ilişki kurma biçimimizi kökten değiştirecek bir dizi teknolojik atılım olarak nitelendiriliyor.

WEF, 2016’da Dördüncü Sanayi Devrimi’nde Blockchain’in önemli rolünü kabul etmişti.

Güney Kore genç işsizliğiyle mücadele ediyor

Diğer bir yandan Güney Kore, gençlerin iş bulamadıkları ya da vasıfsız oldukları alanlarda istihdam sorunu ile ilgili sorunlarla karşı karşıya.

Bu konuyu ele almak için başlatılan Innovative Youth Talent adlı yeni program iş uyumsuzluklarını ortadan kaldırmak için iş arayan gençleri hedefleyecek.

Program 6 ay sürecek

Program yukarıda belirtilen alanları kapsayacak 40 eğitim kursu sunuyor. Bu 40’tan 10’u yazılım ve donanıma adanmış durumda.

Eğitim, Eylül 2018’den başlayıp 2019 Şubat’da sona erecek. Program için hedeflenen öğrenci sayısı 1200 olacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Charles Hoskinson: “Kripto paralar fiat paraları yok etmeyecek, insanlara bir alternatif sunacak.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin