Bitcoin yükselirken Bakkt günlük hacminde Yeni ATH'ye ulaşıyor
Bitcoin yükselirken Bakkt günlük hacminde Yeni ATH'ye ulaşıyor

Kruger: “Bakkt Bitcoin Vadelileri yüzde 100 fiziksel Bitcoin ile desteklenmiyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eylül ayında, büyük bir beklentiden sonra, NYSE’de faaliyet gösteren Intercontinental Exchange, Bitcoin vadeli işlem platformu Bakkt ‘ı başlatmıştı.

Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıçtan sonra, açılış gününde hacmen kaydedilmiş sadece 72 sözleşme ile Bakkt, Ekim ayı sonuna doğru ivme kazandı. Kasım ayında ise neredeyse her gün yeni rekorlar kırmaya başladı.

Bitcoin Vadeli İşlemleri piyasasına en son giren Bakkt, 27 Kasım’da 5671 BTC hacmiyle yeni bir rekora daha imza attı.

Bakkt’ın rekor hacmini Chicago Ticaret Borsası (CME Group) ile karşılaştırırken, 2017 yılında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatan ve 1 BTC’nin 5 BTC’ye eşit sözleşmesi olan Sewdotcom, Microsoft ve Starbucks destekli platformun CME’yi yakaladığını belirtti.

Bununla birlikte, ekonomist ve trader Alex Kruger, “Bakkt her derde deva değil” diyerek bazı eleştiriler getirdi.

Bakkt ’ın CME ve diğer Bitcoin Vadeli İşlemler Borsalarından bir farkı yok

ICE’nin Bakkt’ın arkasında olduğu gerçeği göz önüne alındığında, kendi içinde büyük. Düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlem platformları, NYDFS’den menkul kıymet olarak hareket etmesi için olumlu sinyal aldı.

Ancak daha da heyecan verici olanı Bakkt’ın düzenlenmiş bir piyasada işlem yapmak için ilk fiziksel olarak teslim edilen vadeli işlemleri sunacağıydı.

Bakkt CEO’su Kelly Loeffler geçen yılın Medium gönderisinde açıkça “yeni günlük Bitcoin sözleşmesinin marj üzerinden işlem görmeyeceğini, kaldıraç kullanmayacağını ya da gerçek bir varlıkla ilgili bir kâğıt talebi oluşturmaya yaramayacağını” belirtti.  Dolayısıyla insanlar Bakkt’ın hacminin Bitcoin tarafından tamamen desteklendiğine inanıyor. Ancak bu tam olarak öyle değil.

Neredeyse hiç kimse Bakkt Bitcoin Vadeli İşlemlerinin fiziki alımını yapmıyor. Bakkt vadeli işlemlerinin yüzde 37’si “dolar veya hazine bonoları” tarafından destekleniyor.

Bu durum çok da önemli değil ancak Kruger gibi bazı kişiler Bakkt vadelilerinin çok abartılmasını anlamsız buluyor ve tamamen Bitcoin destekli olarak görülmesinin yanlış bilgi olduğuna dikkat çekiyor.

Kruger, “Ürünü nasıl değiştirdiklerini ve endüstrinin çoğunun bunun farkına bile varmadı” dedi. Bütün bunlara rağmen, Kruger Bakkt’ın bir gün büyük bir patlama yapacağına inanıyor.

bitcoinexchangeguide


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin