1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?
1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?

Kriz kahini Nouriel Roubini: “Bitcoin’de manipülasyon tekrar başladı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Çarşamba günü yüzde 10’luk bir artışla 7.523 dolara kadar yükseldi. Diğer kripto paralar,  Bitcoin ile birlikte artış trendine geçti. Analistler, Bitcoin’in yaklaşık iki ay içinde ilk kez 50 günlük hareketli ortalamaya (MA) tırmandıktan sonra yatırımcıları 10.000 dolara kadar yükseleceği konusunda umutlandırdı. Bununla birlikte kriz kahini olarak tanınan Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin’in bu sert hareketinin bir manipülasyon olduğunu düşünüyor.

Nouriel Roubini: “Bitcoin’de manipülasyon yeniden iş başında.”

Roubini, konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bitcoin herhangi bir habere dayanmaksızın yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 10 büyüyor. Yani açıklama sadece fiyat manipülasyonu. Tether kısa bir süre önce 200 milyon dolar daha sahte para bastığından ve Bitcoin’i manipüle ettiğinin kanıtlanmasından bu yana, manipülasyon yeniden iş başında.

Tether’ın Bitcoin fiyatlarını manipüle ettiği iddiası, geçtiğimiz ay Teksas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yapılan araştırmada ortaya konuldu. Söz konusu araştırmada, piyasadaki durgunluk dönemlerinde Bitcoin fiyatının manipüle edildiğine dair kanıt bulunduğu iddia ediliyor.

Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle mi ediyor?

13 Haziran’da yayınlanan bu makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürülüyor. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia ediyor.  Makalenin özet bölümünde, şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain verilerini analiz etmek için algoritmalar kullanarak, Tether ile yapılan satın alımların piyasadaki düşüşleri takiben zamanlandığını ve Bitcoin fiyatlarında büyük artışlarla sonuçlandığını görüyoruz. Böyle yoğun Tether işlemleri Bitcoin’in meteorik artışının yüzde 50’si, diğer kripto paraların yükselişinin ise yüzde 64’ü ile ilişkili.

“Bitfinex veya Tether fiyat manipülasyonuyla uğraşmıyor.”

Bitfinex CEO’su JL van der Velde, Texas Üniversitesi’nin iddialarını reddetti ve şirketten bir yetkili konuya yönelik şunları söyledi:

Bitfinex veya Tether, herhangi bir kripto paranın fiyat manipülasyonuyla uğraşmıyor. Tether ihraçları Bitcoin veya başka bir tokenin fiyatını yükseltmek için kullanılamaz.

Express

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin