Fed merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda.
Fed merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda.

Fed Başkanı kripto paraların içsel değere sahip olmadığını düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Kongresi Çarşamba sabahı, kripto paralarla ilgili bir oturum düzenledi. Düzenleyicilerden ve ABD hükümetinin temsilcilerinden gelen karşılıklı görüşler dinlendi. Oturumda Fed Başkanı Jerome Powell’da kripto paralar ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Fed Başkanı: “Kriptolar henüz bir değer deposu veya ödeme aracı olmadı”

ABD Federal Rezerv Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell, bu sabah Konut Finans Hizmetleri Komitesine konuşurken kripto piyasasının mevcut durumu hakkındaki düşüncelerini de sundu.

Blockchain tabanlı para birimlerinin finansal istikrara yönelik “ciddi” bir tehdit oluşturup oluşturmadığı konusunda sorgulandığında, Powell “bunun için yeterince büyük değiller” dedi. Kripto para piyasasının değeri bireysel düzeyde göz korkutucu görünebilir olsa da, ABD M1’in (tüm dolaşımdaki nakit ve kontrol mevduatları) değerine kıyasla kripto para birimleri oldukça önemsiz görülüyor.

Fed başkanı, kripto paraların Fed’in düzenleyici denetiminin dışında olduğunu ve “gözetim sağlamak” istemediğini de sözlerine ekledi. Ancak, kripto düzenlemesi konusunda söz sahibi olmamasına rağmen, Powell’ın açıklamaları Fed’in gözü kulağının hala kripto para sektöründe olduğu izlenimini veriyor.

Kriptoların durumu hakkında konuşan hükümet ifadeleri şöyle:

Bence önemli yatırımcı riskleri mevcut. Yatırımcılar, göreceli olarak gelişmemiş yatırımcılar, fiyatta yükselen varlıkları görüyorlar ve “harika! Bunu satın alacağım” diyorlar. Aslında, buna söylenecek bir söz yok… Bu yüzden de yatırımcı ve tüketici koruma sorunları olduğunu düşünüyorum.

Tüketici koruma konusu, düzenleyici kurumlar arasında yaygın bir endişe haline geldi. Şu anda 800’den fazla “ölü” kripto para olduğu biliniyor. Ve 800’ün birçoğu, milyonlarca dolarlık masum tüketicileri dolandırmış durumda. Düzenleyicilerin sadece bu alanda hileli partilerin varlığını ortadan kaldırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları mantıklı gözüküyor.

Fed temsilcisi daha sonra, kriptoların bir para birimi olarak sınıflandırılması gerektiğine inanmadığını sözlerine ekledi:

Bu gerçek anlamda bir para birimi değil, gerçek bir değere sahip değil… Esasen endişelerim var. Para biriminin tanımına bakarsak, bir ödeme aracı olması ve temelde bir değer depolaması gerekir ve kripto para birimleri ödeme işlemlerinde çok fazla kullanılmıyorlar… Ve volatiliteye bakarsanız değer deposu açısından eksiklere neden olduğunu söyleyebiliriz.

Düzenleyiciler ile aynı çizgide kalan Powell, aynı zamanda kara paranın aklanması ve kaçırılması için kripto kullanan sözde / anonim kullanıcılarla ilgili sorunu da gündeme getirdi. Ve şu şekilde devam etti:

Onlar (kripto para birimleri) oldukça ilgi çekici. Para gizlemeye ya da para aklamaya çalışıyorsanız, kripto paralar mükemmel bir araç. Bu yüzden çok dikkatli ve bilinçli olmalıyız.

Ancak, çoğu kripto destekçisinin üzerinde durduğu gibi ABD doları da, suçluların değer aracı transferi olarak gördüğü ve sıklıkla kullandığı bir para birimidir.

Kriptolar şaşırtıcı yükselişinin ardından geri çekildi

Geçen hafta, kripto paralar için nispeten olumlu oldu. Çünkü Bitcoin, birkaç gün boyunca olumlu haberlerin arkasından gelen güçlü teknik sinyallerin de bir araya gelmesiyle 6,200 dolardan 7,500 dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte, piyasa, Çarşamba günü öğlene taşındığı için, kripto fiyatları, muhtemelen bu sektörün aldığı sert duruşla ilgili rakamlarla bağdaştırılarak biraz düştü.

Pek çoğu, Bitcoin’in 10.000 dolar ve üstü para harcamasına devam etmesinin çok erken olduğuna inanmaya başladı. ancak şimdilik beklemek ve görmek zorundayız.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin