overstock
Kriptoya geçme kararı alan Overstock'un hisseleri hızlı yükseldi

Kriptoya geçme kararı alan Overstock’un hisseleri hızlı yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli internet perakendecisi Overstock, CEO’sunun perakende odaklı işlerini satmayı planladığı ve daha önce elde edilen Blockchain yatırımlarına odaklanacağını açıkladıktan sonra hisse fiyatında bir artış gördü.

Overstock perakende kolunu satıyor

Şirketin CEO’su Patrick Byrne, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Overstock’un dönüm noktası olan perakende ticaret kolunu satmayı planladığını söyledi. Patrick Byrne’nin yaptığı açıklamalara göre şirket, çoklu Blockchain odaklı girişimlere odaklanacak.

Şirketin hisseleri, şirket kendini kripto paralarla ilişkilendirdiği 2017 ve 2018 döneminde inişli çıkışlı bir grafik izledi. şirketin hisse senetleri, Temmuz 2017 ile Ocak 2018 dönemi arasında yüzde 400’den fazla artış gösterirken, kripto paralarda o dönemde eşi benzeri görülmemiş bir ralli yapmıştı.

Bununla birlikte, 2018 yılındaki kripto paraların bitmek bilmeyen ayı piyasası, Overstock içinde çanların çalmasına neden oldu. Öyle ki şirketin hisseleri yıl boyunca düşüş gösterdi.

Son gelişmelerde Byrne’ın duyurusunu takiben, hisse fiyatında ani bir artış görüldü ve Cuma günü yüzde 23 oranında yükseldi.

Overstock ve Blockchain

Byrne’nin Blockchain’e odaklanma kararı, ayı piyasasının çok şiddetli hissedildiği bir kripto para piyasasının döneminin tam ortasında geldi. Bitcoin, son 10 günde yaklaşık yüzde 30 düşüşle kripto paraların çoğunu aşağıya çekiyor.

Overstock’un en tanınmış girişimlerinden biri de zor zamanlar geçiren tZero ticaret sistemi. Bununla birlikte konuya değinen Byrne şunları söyledi:

tZero’nun ayda 2 milyon dolar kaybetmesi umurumda değil. Blockchain tarafında soğuk füzyon olduğunu düşünüyoruz.

Ekim ayında tZero, SEC ile uyumlu olduğu iddia edilen tZero menkul kıymet tokenini çıkarmıştı. Overstock’un kripto para alanına yürüyüşü çoğunlukla Medici Ventures adlı alt kuruluşu aracılığıyla gerçekleşiyor.

Overstock ile Bitcoin grafiği arasındaki korelasyon devam ediyor mu?

Daha önce Overstock hisse senetleri ile Bitcoin fiyatları arasındaki ilginç uyumu sizlere aktarmıştık. Bitcoin ve şirketin hisselerinin günlük grafiklerine baktığımız iki finansal varlık arasında yüksek oranlı korelâsyonun devam ettiğini görüyoruz. Aradaki belirgin fark ise 23 Kasım tarihindeki fiyat hareketleri. Overstock hisse fiyatı yüzde 23 oranında yükseliş gösterirken, Bitcoin’de yaklaşık yüzde 7 oranında bir düşüş yaşandı.

Bakalım yeni haftanın başlangıcında Bitcoin bu sefer Overstock fiyatını takip edip bir ralli hareketine başlayacak mı?

bitcoinist

Bitcoin ve Overstock arasında esrarengiz fiyat korelasyonu

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin