FOMO gitti Fear geldi: Kripto yatırımcıları ilk defa bu kadar çok korkuyor
Dikkat!: Bitcoin ve kripto paralar için FOMO artıyor

FOMO gitti FEAR geldi: Kripto yatırımcıları ilk defa bu kadar çok korkuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto severler, yine kendisini düşen piyasa kapitalizasyonu ve yanal fiyat hareketlerinin kavşağında buldu ve bu da kripto topluluğunda yeni bir karışık duygu dalgasına yol açtı. Bu aynı zamanda, kripto para birimi ekosisteminin paraya aç oyuncuları ortadan kaldırarak bir temizlik sürecinden geçtiği iddiaları ışığında gerçekleşti. EToro’nun kıdemli analisti Mati Greenspan, konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi ve toplumda artan bir korku olduğunu tweetle şu şekilde açıkladı:

Kripto-korku endeksi, var oluşundan bu yana en vahşi dalgalanmalarından birini yeni yaşadı. Sadece bir haftada 83’ten 16’ya kadar değişiklik gösterdi. Endeks’e bakıldığında geçen yıl Şubat ayından bu yana farkı görebiliriz:

0 = maksimum korku

100 = maksimum açgözlülük

Kendi sonuçlarını kendin çıkar !! ”

Kaynak: alternative.me

Yukarıdaki grafik, Kripto korkusu (Fear) ve açgözlülük (FOMO) endeksidir ve Bitcoin iki haftalık uzun vadeli piyasayı yönlendirdiği için kripto topluluğundaki ani bir duygu değişimini temsil eder. Ancak şok olarak gelen şey, 83’ten (yüksek açgözlülük seviyesinden) 16’ya (yüksek seviyeli korku) düşmesidir.

BTC 13.600 dolar işaretini kıramadı, kripto yatırımcılar için korku oluştu

Dahası, Ocak 2019’da, kripto-kışının bitişi, yeni projelerin ve token tekliflerinin doğuşunu görerek, kötü oyuncuların kripto para birimi piyasasına katılımını hızlandırdı. BTC’nin 13.600 dolar işaretini kıramadığı için yatırımcılar için korku oluşturdu ve bu durum birçok kişiye eşsiz bir satın alma fırsatı sundu.

Ek olarak, bu gelişme, spekülatörlerin yükselen açgözlülük (FOMO) hissiyatının eski yatırımcılara yaklaşmakta olan bir düzeltmeye işaret ettiğini paylaşmasına da yol açtı. Kararsız piyasa koşulları yatırımlar için korku için yeterli alan sağlarken, kripto’nun genel pazar sınırındaki düşüş genel halkın ani düşüşlere karşı irrasyonel tepkisine yol açtı.

Korku ve açgözlülük kripto’nun ticaret değeri ile el ele giderken, Vitalik Buterin ve Charles Hoskinson dahil olmak üzere, piyasada öne çıkan liderler, en büyük hedeflerinin kripto’nun geniş kapsamlı benimseme olduğunu açıkça belirttiler. Günümüzde çoğu kripto ekosistemi, sadece işlem değerlerini artırmak yerine, daha fazla kullanım örneği sunmaya odaklanmıştır.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin