Bitcoin (BTC) parasının benimsenmesinin en yüksek olduğu ülkeler
Bitcoin (BTC) parasının benimsenmesinin en yüksek olduğu ülkeler

Bitcoin (BTC) parasının kitlesel popülarite eğrisinde lider olan 6 ülke

service service
Share

Share This Post

or copy the link

On yıl sonra, Bitcoin (BTC)  henüz geleneksel finans sektörünün yerini alamadı Ancak kitlesel popülaritesi arttırdı.

Bitcoin (BTC) parasının benimsenmesinin en yüksek olduğu ülkeler

Aşağıda Bitcoin benimsenmesi konusunda  lider olan altı ülkeye bir göz atacağız.

Ukrayna’da lisanssız kripto para madenciliği

  1. Ukrayna

İstatistikler, Ukraynalıların yüzde 13’ünün Bitcoin ve diğer altcoinlere sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca ülkede her gün 2 milyon dolarlık kripto dolaşımda bulunuyor ve Ukrayna’yı Bitcoin benimsenmesi geldiğinde önde gelen ülkelerden biri haline getiriyor.

Bitcoin’e sahip birçok Ukraynalı nedeniyle, büyük bir devrimci Satoshi Nakamoto’ya onurlandırmak için başkent Kiev’de sanal bir anıt kuruldu.  Ayrıca, son zamanlarda 2021 yılına kadar ülkede kripto varlıklarının yasallaştırılmasını tamamlama planları olduğu açıklandı.

Japonya’da 3,5 milyon kişi kripto paralara yatırım yapıyor

  1. Japonya

Japonya, takma isminden dolayı Satoshi Nakamoto’nun evi olduğuna inanılıyor. Bitcoin söz konusu olduğunda bu ülke projeye öncülük etti. 2016 yılında BTC‘yi yasal hale getiren ve yasal para statüsü veren ilk ülke oldu. 2017 yılında kripto paraları vergiden muaf tuttular. Ayrıca ülke,  özellikle kripto para borsalarının düzenlenmesine gelince önde yer alan ülkeler arasında.

İsviçreli kripto startup’ları 44 milyar doları aştı

  1. İsviçre

Zug şehrine hitap eden ünlü “kripto vadisi” nin evi. İsviçre, Avrupa Birliği’nin başından beri Bitcoin dostu olan birkaç ülkesi arasında yer alıyor. Devlette çalışanlar bile ödemelerini kripto para ile alabilirler.

Belarus kripto para muhasebe standardı belirliyor

  1. Belarus

Bu doğu Avrupa ulusu, dünyadaki en Bitcoin dostu  ülkelerden biri. Aralık 2017’de Belarus başkanı Alexander Lukashenko, Bitcoin ve diğer kripto paraları yasallaştırdı.  Ayrıca 2023 yılına kadar sermaye kazancı elde etmek için kripto paralar vergiden muaf tutuldu. Buna ticaret, madencilik ve ICO’lar da dahil.

  1. Estonya

Estonya, Bitcoin ticaretini kabul eden çeşitli Bitcoin ATM’leri ve girişimlerine sahip. Ayrıca, ülkede, Bitcoin’de ödemeleri kabul eden birçok satıcı var. Estonya hükumetinin kripto para birimi sektörü üzerinde olumlu bir bakış açısına sahip olduğu biliniyor. Bu, kripto girişimleri arasında ülkeyi favori yapan bir şey.

Hollanda Avrupa’nın Blockchain devrimini üstlendi

  1. Hollanda

Son zamanlardaki bir araştırmaya göre Hollanda, çevrimiçi Bitcoin aramaları konusunda önde gelen ülkelerden biri. Devletin kripto paralara ne kadar aşık olduğu hakkında bir fikir vermek için Arnhem şehri, Bitcoin Şehri olarak takdim edildi. Ülke ayrıca Bitcoin karşılığında mal ve hizmet sağlayan en büyük şirketlere sahip.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin