kripto varlik hacimleri
Kripto varlık hacimleri büyüyor... İşte son rakamlar!

Kripto piyasası büyümeye devam ediyor… İşte son rakamlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi piyasası 48 saatlik bir süre içinde 40 milyar doların üzerinde bir büyüme gösterdi. Ve büyük dijital varlıklar Bitcoin, Ether, Ripple ve Bitcoin Cash’in yüzde 5 ile 10 arasında değişen kazançlarını kaydetti. Yılın ikinci çeyreğinin başlaması ile kripto varlık hacimleri yeniden yükselmeye başladı.

En iyi performanslar XRP, BCH, EOS ve Cardano’dan geldi

Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS ve Cardano (ADA), 3 Temmuz’da en iyi performans gösteren başlıca kripto varlıklar oldu. Cardano, günlük yüzde 16 artışı görürken, EOS değeri yüzde 13 yükseldi. Tüm bu büyük kripto varlıklar, son birkaç hafta içerisinde ABD doları ve Bitcoin karşısında zayıf bir performans sergiliyordu.

2 Temmuz’da görülen düzeltme rallisi adeta Temmuz ayının ilk haftası için eğilimi belirleyen hareket oldu. Bitcoin ve Ether’in hacmindeki öngörülemeyen artış, tüm kripto para piyasasının sıçramasını sağlayarak hem ana kripto para birimleri hem de küçük kripto varlıkların yükselmesine destek oldu.

Olumlu hava Tether’ın hacminde düşüşe neden oluyor

3 Temmuz itibariyle, Bitcoin hacmi 4,6 milyar dolarının üzerinde kalırken, Ether’in hacmi şu an için 1,7 milyar dolar seviyesinde sabit kalıyor. Bitcoin Cash ve Ripple’ın hacmi de geçen haftadan beri neredeyse ikiye katlandı.

Daha önce görülen daha güçlü iyileşme sağlayan rallilerde bile, analistler, iyimser momentum göstergelerinden, osilatörlerden ve hareketli ortalamalardan bağımsız olarak, düşük hacim nedeniyle, kripto para piyasasında değer kazanacak sağlam bir temel bulamadığından şikâyetçilerdi. Bu hafta ise kripto para piyasası kazandığı hacim ile sağlam bir görüntü verdi.

Kripto varlık hacimleri yükselirken, Tether’ın (USDT) hacmi de, 1 Temmuz’da kaydedilen yıllık 4,5 milyar dolarlık seviyesinden önemli ölçüde düşüş gösterdi. Bu durum, daha fazla yatırımcının, kriptodan stabil coin yerine kriptodan kriptoya işlemine geçtiğini gösteriyor.

Küçük kripto para birimleri ve tokenler önümüzdeki günlerde hacim ve fiyat artışından en çok yararlanacak varlıklar olacaklar gibi gözüküyor. Zaten, Aelf (ELF), Gifto (GTO), Aeternity (AE), Bluzelle (BLZ) ve Ethos (BQX) dahil olmak üzere tokenler yüzde 5’lik bir kazanç kaydetti.

Kripto varlık hacimleri yeniden yükseliyor

Çoğu kripto paranın günlük işlem hacmi yeniden yükseldi. Küçük kripto paraların ve tokenlerin hacimleri hala düşük seviyede kalırken, önümüzdeki birkaç gün içinde bir eğilim değişikliği, küçük dijital varlıklar için hacim artışına yol açma ihtimali yüksek gözüküyor.

İyileşme döneminde, dünyanın en büyük kripto para birimi borsası ve aracılık şirketi olan Coinbase, kurumsal yatırımcılara ve büyük ölçekli yatırım şirketlerine sağlam altyapı ve depolama ile Bitcoin gibi dijital varlıklara yatırım yapmak için bir platform ve kanal sağlayarak ilk kripto muhafazasını resmen başlattı.

Yatırım firmaları ve perakende traderlar kripto para piyasasının kısa vadeli geleceğine yönelik iyimserliklerini geliştirdikçe, büyük kripto varlıklar değer kazanmaya devam edecek. Yine de, orta vadede, kripto piyasasının mevcut eğilime bağlı olarak çok hızlı bir şekilde yukarı doğru hareket etme olasılığına karşılık ufak çaplı da olsa düzeltme hareketlerinin görülebileceği göz ardı edilmemelidir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin