Bitcoin 3500 dolara dayandı
Bitcoin 3500 dolara dayandı

FOMO’dan FONGO’ya: Kripto uzmanları Bitcoin (BTC) için 1000 dolara işaret ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in çökmesi ve kırmızı renkte kalması nedeniyle, kripto uzmanları kısa vadede Bitcoin (BTC) fiyat hareketinde düşüş ön görüyor ve birçoğu Twitter ve diğer sosyal medya kanalları aracılığıyla araştırmalarını açıkça paylaşıyor.

Daha fazla düşüş mü geliyor?

Bitcoin şu anda 4.321 dolardan işlem görürken, raporlama sırasında son 24 saat içinde yüzde 0,54 oranında artış yaşanıyor. Altcoinler, toplam piyasa değerini iki buçuk hafta içinde 220 milyar dolardan 139 milyar dolara düşüren Bitcoin ile birlikte keskin bir düşüş yaşadı. Yeni bir KPMG raporunda kripto paralar hakkında şu ifade yer alıyor:

Kripto varlıkların artık görmezden gelinmesi imkansız.

Bitcoin 1 yıllık fiyat tablosu - Kaynak: CoinMarketCap
Bitcoin 1 yıllık fiyat tablosu – Kaynak: CoinMarketCap

Bu kesinlikle doğru ama şu anda herkes piyasadan ne zaman çıkış yapacaklarını merak ettikleri ayıları izliyor. FOMO’dan sonra (kaçırma korkusu), ödemeler uzmanı profesör olan Steve Worthington’a göre FONGO’nun (dışarı çıkmama korkusu) zamanı geldi. Bir Avustralya medya kanalı, bu profesörün sözlerini şöyle aktarıyor:

Tüm kripto para birimleri son birkaç ay içinde önemli ölçüde değer kaybetti. FONGO -dışarı çıkmama korkusu- fiyatların inanılmaz derecede düştüğünü görüyor. Hala bir değer kalırken dışarı çıktıklarından emin olmak için satıyorlar.

Tone Vays: “Bitcoin sürekli olarak %80 veya %90 düşer.”

Kripto uzmanları piyasayı analiz ettikçe, yeni bir çöküşün gerçekten yakında olması bekleniyor. Analist Tone Vays, BTC’nin geçen yıl boyunca aşırı pahalı olduğunu söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

BTC, insanların ne yaptıklarını bildiğinden emin olmak için sürekli olarak %80 veya %90 düşer, insanlar neden BTC’de olduklarını anlarlar. Ve bence o kadar çok büyük Bitcoin alıcısı var ve doğru sebeplerden dolayı satın almıyorlardı. Hızlı bir para kazanmak, meşhur olmak ve yatırımcılarına para kazandırmak için satın alıyorlardı.

Bitcoin fiyatı, paranın popülaritesini yitirmesi nedeniyle mi düşüyor?

Bitcoin (BTC) için 1000 dolar seviyesini bile bekleyen uzmanlar var!

Bu pazar, uzmanlara göre hızlı ve sadece kâr arayanlar için değil. Morgan Creek Digital’in kurucusu olan Anthony Pompliano, benzer hisleri paylaşıyor ve BitMEX CEO’su Arthur Hayes tarafından da paylaşılan bir düşünce olan Bitcoin’in 3.000 dolara düşebileceğine inanıyor. Ağustos ayı sonlarında Pompliano, “Bitcoin’i tekrar 10.000’de görmeden önce Bitcoin’i 3.000 dolar civarında görmeyi bekliyoruz.” dedi.

Bazıları Bitcoin’in 1000 dolara kadar düşmesini bekliyor. Oanda’nın Asya Pasifik ticaret müdürü Stephen Innes, Bitcoin’in inanılmaz bir düşüş yaşadığını ve 1000 dolarlık fiyatın gerçek bir olasılık olduğunu söyledi.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin