Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor
Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor

Ethereum geliştiricileri, gizli bir güncelleme ile geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum geliştiricileri, Blockchain’in ölçeklendirmesini kolaylaştırabilecek önceden açıklanmamış bir güncellemeyi tartışmak için bir buluşma gerçekleştirdi.

Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor

Ethereum 1x olarak adlandırılacak yükseltme konusunda henüz çok erken aşamada olduğundan dolayı geliştiriciler daha fazla ayrıntı paylaşma konusunda isteksiz. Toplantıya diğer isimlerin yanı sıra kurucu ortaklar Vitalik Buterin ve Joseph Lubin de vardı. Şu anda en az üç özel geliştirme grubunun oluşturulduğunu belirtiliyor. Bu gruplardan birisi akıllı sözleşmeleri çalıştırmak için yeni bir mekanizma oluşturmaya (Ethereum’un sanal makinesininyerini alacak), bir diğeri akıllı sözleşme maliyetlerindeki değişiklikleri tartışmaya, sonuncusu ise bu değişiklikleri simüle etmeye ve kıyaslamak ile ilgilenecek.

Bu toplantının kayıtları, geliştiricilerin yakın gelecekte yeni konsept kanıtlarıyla gelmek için fazlaca çalıştıklarını ortaya koyuyor. Buna ek olarak araştırmayı ilerletmek ve yeni katılımcıları bu çabaya katılmaya teşvik etmek için bir araştırma konferansına ev sahipliği yapmayı planlıyorlar. Diğer konuların yanı sıra kayıtlar, grupların yeni güncellemede kapsayıcı ve şeffaf bir şekilde yapmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Justin Drake: Ethereum 2.0 sadece birkaç yaşında ama yine de çok hızlı ilerliyoruz.''

Ethereum’un ölçeklendirme sorunları

Ethereum merkezi olmayan uygulamalar için bir platform olarak oluşturulmasına rağmen, Buterin daha önce büyük miktardaki işlemleri işlemek isteyen uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiricilerin en azından daha iyi bir ölçekleme çözümü ortaya çıkana kadar pratikte bunu yapamadığını itiraf etti.

Gerçekten de Ethereum devleri, bu problemi çözebilmek için mevcut durumda sharding ve yeni bir konsensüs mekanizması dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeler üzerinde çalışıyorlar. Daha yakın zamanda Buterin, Ethereum’un ağını 1000 kat faktörle ölçeklendirebilecek yeni bir protokol üzerinde çalıştığını ortaya koydu. Yine de bu tekliflerin ne kadar başarılı bir şekilde uygulanacağını görmek gerekiyor.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin