Kripto tüccarları Güney Afrika Gelir Servisi'ne gidiyor
Kripto tüccarları Güney Afrika Gelir Servisi'ne gidiyor

Kripto tüccarları Güney Afrika Gelir Servisi’ne gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto tüccarları Güney Afrika Gelir Servisi’ne gidiyor. Güney Afrika Gelir Servisi (SARS), kurumun vergiden kaçan kripto para birimi tüccarlarını daha iyi tanıması için yeni yollar geliştiriyor. SARS yetkilisi Mark Kingon, ajansın kripto ticaretinden yararlananları daha iyi takip etmenin yollarını araştırdığını ve ilgili vergileri ödediklerini garanti ettiğini söyledi.

Kripto tüccarları Güney Afrika’da tanımlanmalı

Fin24’e göre Kingon, The Institute of Internal Auditors SA konferansı sırasında tüccarları doğru şekilde tanımlamak için bir yol bulduklarını söyledi.

Önemli olan, ticaret yapan kişileri tanımlamaktır. Kripto para kazanımlarının kolay olduğu söylenebilir fakat aynı zamanda kaybedenler de var. Bu yüzden tüccarı tanımlamak önemli.

Mark Kingon ayrıca, ajansın tüccarları tanımlamak için prosedürlerini yerine getirirken konuyla ilgilenmenin kolay olmadığını kaydetti. Güney Afrikalı kripto yatırımcılarının çoğu aslında yabancı banka hesaplarını kullanıyor ve bazıları da işlemlerini diğer yargı bölgelerinde yapıyor.

Düzenli vergi kuralları kripto gelirlerine de uygulanacak

Bu yılın başlarında Güney Afrika Gelir Servisi, düzenli vergi kurallarının, kripto ile ilgili işlemlerden elde edilen gelir ve karlara uygulanmasına karar verdi.

Ancak, kripto para birimleri ülkede popülerlik kazanıyor ve SARS’ın kripto paranın nasıl vergilendirileceğini tam olarak açıklığa kavuşturması gerekecek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin