ockchain, emeklilik sistemlerini düzeltebilir
ockchain, emeklilik sistemlerini düzeltebilir

Blockchain, emeklilik sistemindeki hataları düzeltebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski bir Lehman Brothers özel sermaye yatırımcısı, ABD ve dünyadaki emeklilik krizi konusunda bir farkındalık uyandırmak için Blockchain teknolojisinin kullanılabileceğine inanıyor. Yatırımcıya göre Blockchain, emeklilik sistemindeki birçok hatayı düzeltebilir.

Pew Charitable Trusts tarafından yapılan bir çalışma, ABD’deki çeşitli sınıfların devlet işçilerine söz verilen maaşları ödemek için yeterli fona sahip olmadığını ortaya koydu. Rakamlara göre, devletin emeklilik bütçesi için 4 trilyon dolarlık kümülatif bir sorumluluk için sadece 2,6 trilyon doları bulunuyor.

Blockchain, emeklilik sistemi için tüm dünyaya yardımcı olabilir

Acı gerçek sadece Birleşik Devletler’de değil, Birleşik Krallık ve Çin hükümetinin de kıt emeklilik fonlarına sahip olduğu tahmin ediliyor. Sayılar her yıl artmaya devam ederken Dünya Ekonomik Forumu emeklilik açığının 2050 yılına kadar 400 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor.

Eski bir Lehman Brothers yatırımcısı olan Anastasia Andrianova’ya göre, ekonomik bir kriz olduğunda devletin yapacağı ilk şey emeklilik fonlarına ya da rezervlerini kısmak. Çeşitli emeklilik fonları deneyimine dayanarak Andrionova, şeffaflık eksikliğinin mevcut emeklilik sistemleriyle ilgili birçok sorunun kalbinde yer aldığına inanıyor.

Bu yüzden Blockchain, emeklilik sistemi için en iyi çözüm olabilir. Teknoloji, mevcut sistemin sahip olmadığı saydamlığı sağlayacak ve ayrıca, sistemin daha iyi çalışmasını sağlayacak bir verimlilik sunacak.

Andrianovai, emeklilik fonları için şeffaflık sağlamak amacıyla fon yöneticilerini, kurumsal kullanıcıları, bireysel kullanıcıları ve geliştiricileri tek bir ekosistem altında topladı.

Anastasia Andrianova açıkladı

Merkezi olmayan bir depolama, ilgili paydaşların erişebileceği denetlenebilir bir sicil ve tek bir değiştirelemez gerçek kaynağın sağlayacağı bir çözüm bulmak istedim. Doğal olarak, bu bizi Blockchain teknolojisini keşfetmeye yönlendiriyor.

Emeklilik fonu platformunda uygulandığında Blockchain teknolojisi, tek bir varlığın defterleri kontrol etmesinin önüne geçecek. Akıllı sözleşmeler de fonların, kullanıcılara teslimini belirleyecek.

Blockchain teknolojisi, emeklilik sistemindeki mevcut problemli noktaları ele almaya yardımcı olsa da gelecekteki tüm problemleri çözemeyebilir. Bununla birlikte Blockchain merkezi olmayan emekli maaşlarının, dünya çapında daha güvenli bir finansal geleceğe giden en iyi yol olduğuna inanıyor.

Blockchain teknolojisinin, dünyanın bu günlerde karşı karşıya kaldığı çeşitli sorunları çözebileceği söyleniyor. Rus yetkililer, sadece birkaç gün önce seçimler Blockchain teknolojisini kullanmayı planladıklarını açıkladılar. Çin hükümeti, ülkedeki Blockchain destekli sanayiyi geliştirmeye odaklanmak için yüzlerce şirket kurdu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin