xlm coin burn
Kripto toplumu XLM coin yakımı konusunda şüphe içinde

Kripto toplumu XLM coin yakımı konusunda şüphe içinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar Development Foundation tarafından yeni gerçekleştirilen büyük XLM coin yakımı, tartışmaları da beraberinde getirdi. Kripto topluluğu, proje kurucularının hala token kaynaklarının kontrolüne sahip oldukları konusunda şüpheyle yaklaşıyor.

Stellar, 55 milyar coin yakarken XLM aniden yükseldi

Birkaç saat önce, Stellar Development Foundation’ın (SDF) dolaşımdaki token fiyatlarını kullanarak yaklaşık 3,8 milyar dolar değerinde 55 milyar XLM tokeni imha ettiği açıklandı. Hareket, Stellar’ın Meksika’daki Meridian konferansının açılış töreninde ortaya çıkarken beklendiği gibi token fiyatı yükselmeye başladı.

Tradingview. com’a göre XLM 0.07 dolardan 0.09 dolara yükseldi. Şimdi altı haftanın en yüksek seviyesini gördü, ancak 2019 zirvesinin yüzde 80 altında bulunuyor.

crypto XLM prices

Kripto para fiyat artışı oldukça öngörülebilirdi ve coin yakım işlemi, hala vakfın kontrolünde olan toplam arzdan geldiği için fiyat, kısa süre sonra yeniden geri geldi. Dolaşımda bulunan 20 milyar adet coin de değişim görülmemesi ise çoğu sektör gözlemcisinin dikkatinden kaçmadı.

Trader ve analist Luke Martin, az sayıda kişinin kripto token tedarikini kontrol ettiğini dikkat çekere duruma şüpheyle yaklaştı.

XLM arzı yarıya indirebilirse, ikiye katlayabilirler. Altcoinler harika ticaret fırsatları sunabilir. Ancak, uzun süreli bir mülkiyet hakkı olmadan ve küçük bir merkezi ekibin insafına kalınırsa bunu gerçekleştirmek zordur.

Bunun, altcoinler için genel olarak geçerli olduğunu ve coin yakımının arkasında iyi niyetli olduğu görünen XLM için özel olarak uygulanmadığını yorumladı. Vakıf basın açıklamasında şu şekildeydi:

Stellar çevresindeki ağ ve topluluk artık SDF’nin daha az ağırlık taşımasına izin verecek kadar sağlam – biz de çok daha büyük bir bütünün parçasıyız ve aldığımız fonlar bunu yansıtmalı. Öyleyse, Lumens varlıklarımızı azaltmaya ve şu anda Stellar’ın en çok ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz şeyleri geride bırakmaya karar verdik.

Trader Nic Carter, fiyat pompasının imha edilen hiçbir kripto tokeni sayısından kaynaklı olmadığını iddia ediyor:

Arzın% 50’sinin yakılırken XLM’nin haberlerde yüzde 20 artması (yüzde 100 yerine), “yakım işlemi deflasyonistir” tezine karşı sağlam bir kanıttır. Bu gerçeğe işaret eden ben olacağım.

İzinli sistemlerle öngörülebilirlik bulunmadığını ve tek bir işletmenin toplam arzın yarısında tek taraflı takdir yetkisi olduğunu belirtmeye devam etti. Ripple ve XRP tokeninin merkezileşmesi ile ilgili benzer endişelerin aynı sektördeki Stellar Lumens’de de olduğu görülüyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin