Kripto şirketi, Hull City için 45 milyon sterlin değerinde teklif hazırlıyor
Kripto şirketi, Hull City için 45 milyon sterlin değerinde teklif hazırlıyor

Kripto şirketi, Hull City için 45 milyon sterlin değerinde teklif hazırlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para, futbol dünyası için yeni bir kavram değil. SportyCo, ABD ve İngiltereli yatırımcılarından oluşan bir konsorsiyum oluşturdu ve kulübü satın almak için 45 milyon sterlin değerinde (58.9 milyon ABD Doları) teklif hazırladı. Hull Daily Mail’e göre kripto şirketi, Hull City tarafından kabul edilirse taraftarlar, kulübün mülkiyet yapısına dahil edilecek.

Geçtiğimiz hafta sonu Hull City AFC eski başkanı Paul Duffen, İngiliz futbol kulübü Hull City’i Suudi Arabistan özel yatırımcılarının desteğiyle satın alma niyetini açıkladı. Duffen, Hull City başkanlığı döneminde kulübü, Premier Lig’e taşıdı, ancak 2009 yılında kulüpte korkunç mali sıkıntılarla istifa etti.

Kripto şirketi, Hull City için 45 milyon sterlin değerinde teklif yaptı

Teklifin kulüp için 45 milyon sterlin (58.76 milyon dolar) değerinde olduğu belirtildi. Kulüp şu anda Mısırlı bir işadamı olan Assem Allam’a ait.

Hull City Supporters Trust Yönetim Kurulu Başkanı Geoff Bielby şöyle söyledi:

Kurumsal yatırımcıları ve hayran kitlesini bir araya getirecek bu yeni adım, hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak ve kulübe istikrar getirecek.

SportyCo, sporcuların yanı sıra yatırımcılara da odaklanıyor ve her bir yatırımcıya Blockchain sayesinde daha geniş bir topluluktan yararlanarak yatırım yapma ve fon sağlama fırsatı sunuyor. SportCo, Brezilyalı futbol kulübü Avai ile birlikte taraftarlardan kulüp için fon toplamak amacıyla bir ICO işletiyor.

SportyCo CEO’su Marko Filej, SportyCo’nun Blockchain teknolojisini kullanarak kitlesel kaynaklı spor finansmanını ön planda tuttuğunu belirtti:

Kurumsal yatırımcıların ve taraftarların da dahil olduğu, kulübün gelişiminde benzersiz bir yönetim yapısı kurabildiğimiz için çok heyecanlıyız.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin