VC yatırımları, 2,85 milyar dolara yükseldi
VC yatırımları, 2,85 milyar dolara yükseldi

Kripto sektöründeki VC yatırımları yüzde 316 ile muazzam oranda arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO’lar artan düzenleyici incelemeyle karşı karşıya kaldıkça, Blockchain ve kripto para startup’ları daha geleneksel finansman biçimlerine yönelmeye başlıyor. Kripto sektöründeki VC yatırımları hızla artıyor.

VC yatırımları, 2,85 milyar dolara yükseldi

Outlier Ventures tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, kripto para birimi endüstrisindeki VC yatırımlarının yıllık toplam büyümesi, %316’lık bir artışla 2018’in dördüncü ila üçüncü çeyreği arasında 2,85 milyar dolara yükseldi. 2017’de bu rakam 900 milyon dolardı.

Rapor, VC’lerin tüm aşamalarda dağıtıldığını ve üçüncü çeyrekte açıklanan 119 anlaşmanın genç sanayi için her çeyrekte en yüksek toplamı olduğunu ortaya koyuyor. Bu yatırımlar Birleşik Devletlerde VC’ler tarafından sürülmeye devam ediyor. Outlier Ventures konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Yatırımcıların erken aşama yatırımlarının odağı, teknoloji meraklısı perakende yatırımcılarından VC’lere, finansal riskten korunma fonlarına ve nihayetinde daha büyük kurumsal yatırımcılara doğru kaydıklarını gördüğümüz için, daha büyük kurumsal yatırımcıların girmesine olanak tanıyan yeni işletmeler ve hizmetler konusunda büyük bir büyüme görüyoruz.

Aron Van Ammers: “Yeni oyuncular sektördeki önemli sorunları çözüyor.”

Outlier Ventures’in kurucu ortağı Aron Van Ammers, konuya yönelik şunları söylüyor:

Her şey kendi sorumluluğunuzda ve özel anahtarlarınız kaybolduğunda veya çalındığında çağrı yapılacak aracı yok. Kurumsal yatırımcıların bu karmaşıklığı ve riski azaltma ihtiyacı var. Yeni oyuncular bu sorunu çözüyor; Kurumsal düzeydeki saklama sağlayıcılarından finansal kuruluşların sunduğu ticaret platformlarına kadar.

Bu veriler Blockchain ve kripto para birimi startup’ları ile yükselen toplam VC’lerin 2018 yılında 3,8 milyar dolara ulaştığını gösteren önceki raporlarla eşleşiyor. Bu rakam geçen yıla göre üç kat arttı. Bu toplam 2.000 yatırımcının katıldığı 384 anlaşmaya ulaştı.

Sludgefeed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin