Dünyanın ilk kripto ETP’si olan Crypto Basket Index (HODL) onaylandı
Dünyanın ilk kripto ETP’si olan Crypto Basket Index (HODL) onaylandı

Dünyanın ilk kripto ETP’si bugün ticarete başladı! Sektör fiyat düşüşlerine rağmen hızlı büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’deki regülatörler, bugün ticarete başlayan bir kripto para birimi ETP’si olan Amun Crypto Basket Index’i (HODL) onayladı. Kripto ETP, İsviçre merkezli bir fintech şirketi olan Amun AG tarafından sunuluyor ve dünyanın ilk kripto ETP’si olma unvanına sahip.

Dünyanın ilk kripto ETP’si olan Crypto Basket Index (HODL) onaylandı

Endeks, Avrupa’nın en büyük borsalarından biri olan İsviçre Borsası’nda HODL sembolü ile işlem yapmaya başladı. Amun Crypto Basket Endeksi Bitcoin’e yatırılan varlıkların neredeyse yarısına sahipken, kalan yarısı XRP, Ethereum ve Litecoin’den oluşuyor.

Bu, dünyanın ilk onaylı kripto ETP’si olması nedeniyle önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Geçmişte, kripto ETF’lerini piyasaya sürmek için sayısız girişimde bulunuldu, ancak bunların hepsi düzenleyiciler tarafından reddedildi. Bu yeni ETP, bireysel yatırımcıların ve kurumların kripto para birimlerine dolaylı yoldan yatırım yapmalarına ve risklerini azaltmalarına izin verecek.

Bir ETP nedir?

ETP borsa yatırım ürünlerinin kısa adı. Bir ETP, bir borsa veya bir para birimi gibi başka bir yatırım aracına dayanarak menkul kıymet borsalarında işlem gören bir türev yatırım. Amun Crypto Basket Index (HODL) durumunda, değer kripto para birimlerine dayanacak.

İsviçre, Bitcoin ETF/ETP yarışında liderliği ele geçirdi

Kripto para sektörü fiyat düşüşlerine rağmen hızlı bir şekilde büyüyor

Yeni kripto ETP ile birlikte, kripto para birimi endüstrisi, ekosistemin kripto para birimini daha faydalı hale getirmesine yardımcı olan bir dizi yeni proje ile son zamanlarda çok fazla etkinlik gösterdi. New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt platformunda Bitcoin vadeli işlemlerini sunacağnı duyurdu. Bu, kurumların dijital varlıklara düzenlenmiş bir piyasa altyapısı ile yatırım yapmalarını sağlayacak. Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi Ocak 2019’da piyasaya sürülecek.

Ayrıca dünyanın ilk Bitcoin dostu ticaret uygulaması Bitplaza, yakın zamanda uygulama mağazasında piyasaya sürüldü. Bitplaza, kullanıcıların fiziksel ürünler için Bitcoin harcayarak parayı gerçek para birimi olarak göstermelerini sağlar. Uygulamayı kullanarak, herkes alışverişlerini Bitcoin ile yapabilir.

Kripto paralar ayrıca birçok farklı şekilde benimseme görüyor

Kripto paralar ayrıca birçok farklı şekilde benimseme görüyor. Kasım 2018 itibariyle, dünya genelindeki Bitcoin ATM’lerinin sayısı bir önceki yıl 1.820 ATM’ye kıyasla 3.930’un üzerinde ATM’ye ulaştı. Kripto para birimi endüstrisi genel olarak kripto para birimi fiyatlarındaki düşüş eğilimine rağmen hızlı bir şekilde büyüyor. Şirketler kripto para kullanımını daha kolay ve daha güvenli hale getirme çabalarında yeni teknolojiler üretmeye devam ediyor ve kriptonun ilerlemesi için bir temel oluşturuyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin