Kripto sektöründe önemli karar: Ripple davası yol gösterici olabilir
Kripto sektöründe önemli karar: Ripple davası yol gösterici olabilir

Kripto sektöründe önemli karar: Ripple davası yol gösterici olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 1,5 milyar dolarlık bir risk sermayesi fonu olan Haun Ventures’ın CEO’su ve Andreessen Horowitz’in eski genel ortağı Kathryn Haun, Ripple davasındaki son kararın makul bir sınırlama getirdiğine inanıyor. Haun, Ripple kararının genel olarak sektör için iyi bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Haun’a göre, hukuk uzmanları da aynı fikirde olup mahkemenin XRP‘nin kendisiyle (bir yatırım sözleşmesi ve dolayısıyla bir menkul kıymet olmaması) kurumsal yatırımcıların yaptığı belirli XRP işlemleri arasında ayrım yaptığına inanıyor.

Ripple kararı, kripto endüstrisi için emsal teşkil eden bir çizgi çizmiş ve Haun’a göre bu, gelecekteki SEC davalarında izlenecek yolun belirlenmesine yardımcı olacak: Token’lar asla kendi başlarına “yatırım sözleşmeleri” olarak kabul edilmez, yalnızca satıcıya satış sonrası yükümlülükler getiren bağlayıcı sözleşmeler yatırım sözleşmeleri olarak kabul edilir. Bu nedenle, borsalarda veya ikincil piyasalarda alınıp satılan token’lar nadiren yatırım sözleşmeleri olarak kabul edilir.

Genel olarak Haun, mahkemenin kararının sektör için oldukça olumlu olduğuna inanıyor, özellikle de sürmekte olan birkaç davada söz konusu olan ikincil piyasalarla ilgili olarak.

Daha iyi sonuçlar gelecek

Haun, gelecekte daha iyi sonuçlar ve kripto endüstrisi için daha fazla rehberlik beklentisini dile getirdi.

Mahkemenin muhakemesinin karmaşıklığının, Kongre’nin ABD’de ileriye dönük kripto para birimlerine nasıl davranılacağına karar verecek kişinin Kongre olması gerektiğine dair bir başka kanıt olduğuna dikkat çekti.

Risk sermayedarı, Yüksek Mahkeme’nin “ana sorular doktrininin” SEC’e karşı açılan diğer davalarda daha büyük bir rol oynayarak endüstrinin argümanlarını daha da güçlendireceğine inanıyor.

Ripple davasında acil temyiz pek olası görünmüyor

SEC, şu anda Ripple kararını gözden geçirdiğini iddia ediyor. Haun Ventures’ın CEO’su, temyiz olasılığına dikkat çekerek bunun hemen gerçekleşmeyebileceğini belirtti.

Haun’a göre, SEC, bu kararı temyiz etmek için mahkemeden ayrı bir talepte bulunmak zorunda kalacak, ancak SEC’in gerçekten yasal netlik arayışında olmadığı için erken bir temyiz olasılığı pek olası görünmüyor: SEC, mevcut kafa karışıklığından faydalanıyor ve temyizde bu sorunları kaybetmek, tüm düzenleme gündemini tehlikeye atacak. Bu nedenle, SEC’in şu anda temyiz etmeye çalışması durumunda şaşırmazdım.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin