Kripto sektöründe günün öne çıkan başlıkları
Kripto sektöründe günün öne çıkan başlıkları

Kripto sektöründe günün öne çıkan başlıkları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün öne çıkan kripto haber başlıkları arasında Bitcoin’in Kasım kazançlarının erimesi, kripto para endüstrisini ilgilendiren Başkan Biden’ın Altyapı Yasasını imzalaması, VeChain MainNet Yükseltmesi, Valkyrie’nin 100 Milyon Dolarlık DeFi Fonu, Cardano işlemlerindeki artış gibi konular bulunuyor.

Bitcoin Kasım kazançlarını siliyor

Bitcoin, Kasım ayında şimdiye kadar muhteşem bir ralli yaşadı ve 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789 $’ı belirledi. Bununla birlikte, keskin bir fiyat düşüşüyle Bitcoin’in (BTC) Kasım ayı kazançlarının silindiği görülüyor.

Son 24 saat içinde, BTC’nin değeri %8’in üzerinde düştü ve fiyatın yazı yazılırken 66.281 dolardan 60.425 dolara düşmesi söz konusu. Bu, kripto para biriminin 1 Kasım’dan bu yana yaşadığı en düşük seviyeyi işaret ediyor.

İlk 10’daki tüm kripto para birimleri şu anda kırmızı bölgede işlem görüyor. Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Dogecoin (DOGE), son 24 saatte sırasıyla %12,3, %14,5 ve %12,3 düşüşle en çok kaybedenler oldu.

Sonuç olarak, Kasım ayında 3 trilyon doların üzerinde zirve yapan kripto piyasası şimdi 2.56 trilyon dolar değerinde. Fiyat düşüşünün, Çin’in ülkedeki sanal para madenciliği operasyonlarını temizlemeye devam edeceğini açıklamasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.

Başkan Biden altyapı yasasını imzaladı, senatörler kriptoyu korumaya çalışıyor

Kripto yatırımcıları arasında büyük endişe uyandıran 1,2 trilyon dolarlık altyapı tasarısı, Başkan Joe Biden tarafından imzalandı ve neredeyse uygulamaya hazır. Yeni yasa, kripto borsalarının IRS’ye doğrudan kripto işlemleri hakkında bildirimde bulunmasını gerektirecek.

İşletmeler ve borsalar ayrıca 10.000 doların üzerinde kripto para birimi değerinde bir işlem aldıklarında her zaman IRS’ye rapor vermek zorunda kalacaklar. Bu yasa, kripto varlıklar ve takas edilemeyen tokenler için geçerli olacaktır.

Tasarı hakkında endişeler olsa da, Senatör Cynthia Lummis ve Senatör Ron Wyden ülkenin kripto para endüstrisini korumak için harekete geçti.

Tasarıdaki “broker” tanımını güncelleyerek kripto para madencilerini, staker’ları, geliştiricileri, cüzdanları ve emanetçileri yasadan çıkarmayı umuyorlar. Geçerse, kripto endüstrisi için büyük bir kazanç olacak.

VeChain’in MainNet yükseltmesi yayında, Neler bekleniyor?

Aylarca bekledikten sonra, VeChainThor v1.6.0 yükseltmesi nihayet ana ağda konuşlandırıldı. Mainnet yükseltmesi, 16 Kasım Salı günü 10.653.500 Blok yüksekliğinde yayınlandı.

Mainnet yükseltmesi, POA2.0 Faz 1 aktivasyonunun artık VeChain ağında aktif olduğu anlamına gelir. POA2.0 ağ yükseltmesi, VeChain tarafından dünyada türünün ilk protokolü olmasını sağlıyor.

POA2.0, Bizans hata toleransı ve Nakamoto konsensüs mekanizmalarını birleştirerek zayıflıklarını ortadan kaldırırken aynı zamanda güçlü yönlerinden de faydalanır. Gelecekte, POA 2.0, verilerin hemen sonlandırılmasını garanti edecektir. Bu nedenle, ağ içinde tesadüfi bir çatallanma meydana gelemez. VeChain’in amacı, çevre dostu olmaya devam ederken ağını dünyanın en güçlü blok zinciri haline getirmektir. Çevre dostu olma hedefini daha da sürdürmek için VeChain Vakfı ayrıca birkaç küresel şirketle ortaklık kurdu. VeChain’in odak noktası, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaktır.

Bir ağ yükseltmesi yayınlamasına rağmen, güçlü düşüş baskısı VeChain’in (VET) 24 saat içinde değerinin %13’ünü kaybettiğini gördü.

VeChain, hem ölçeklenebilir hem de karbon nötr olacak yeni nesil blok zincirlerine öncülük ediyor. Bu da şu soruya cevap olacak: Blockchain çevre için kötü mü?

Paradigm, Valkyrie’nin 100 milyon dolarlık defi fonu olan Vaneck ETF’yi başlatacak en büyük risk yönetim kripto fonu’nu tamamladı

Yatırımcıların kripto alanına artan ilgisi, projelerin milyonlarca dolarlık finansman turlarını tamamladığını giderek daha fazla gördü. Coinbase’in kurucu ortaklarından biri tarafından kurulan bir kripto VC şirketi olan Paradigm, şimdiye kadar önerilen en büyük kripto para girişim fonu olan 2,5 milyar dolarlık bir girişim fonu duyurdu.

Paradigm’e göre, fon, şirketin amiral gemisi fonunun yanı sıra, geliştirmenin tüm aşamalarında ve coğrafi konumlarda kripto para şirketlerine yatırım yapmak için kullanılacak. Ek olarak, fon, VC firmasının kripto dünyasına daha fazla dahil olduğunu görecek.

VanEck, en büyük kripto VC fonunun gelişini kutlarken, VanEck Bitcoin Strategy ETF’nin (XBTF) 16 Kasım 2021’de Cboe’da piyasaya çıkacağını duyurdu. VanEck ETF, 30 baz puan ile en düşük maliyetli Bitcoin ETF’yi getirecek. (bps ) net gider oranı.

DeFi sektöründe, kripto varlık yöneticisi Valkyrie Investments, 100 milyon dolarlık bir DeFi fonu açıkladı. Ekim ayında bir Bitcoin ETF başlatan Valkyrie, fonunun yatırımcılara hızla büyüyen DeFi endüstrisine güvenli ve kolay bir şekilde maruz kalmalarını sağlayacağını duyurdu.

Üç ETF’yi onaylamasına rağmen, SEC bir Bitcoin Spot ETF başvurusunu reddetti. Bu farklı fonlar, çok sayıda yeni projenin geliştirilmesini görecek, ana akım benimsemeye yönelik doğru yönde bir adım.

Cardano işlemleri yükseliyor, ikinci en aktif zincir olarak Ethereum’u yerinden ediyor

Cardano ağının devam eden gelişimi, onu son zamanların en çok konuşulan projelerinden biri haline getirdi. Gelişmeler, Cardano’nun aktivitesinde de önemli bir artışa yol açtı.

Cardano Daily tarafından sağlanan verilere göre, ağın 15 Kasım’da kripto evreninde en aktif ikinci zincir olduğu ortaya çıktı ve Cardano ağında 24 saatin üzerinde gerçekleştirilen işlemler 18.24 milyar dolara ulaştı.

Bahsedilen dönemde Cardano, en aktif ikinci zincir olarak 9.3 milyar dolarlık ticaret hacmi kaydeden Ethereum’un yerini aldı. Bununla birlikte, Bitcoin hala 21.67 milyar dolarlık işlem hacmiyle grafiğin zirvesinde yer alıyor. Cardano için işler iyi giderken, ADA zorlandı, ancak fiyat 1,72 dolarlık talep engelini yeniden test edebilirse, bu yörünge zayıflayabilir.

Cardano’nun gelişimi, ağda önemli bir büyümeye yol açtı. Cardano’da bugüne kadar yapılan toplam yatırım 108 milyon dolara ulaştı.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin